Förlust mot Luleå och säsongen är över — tack ni som stöttat oss
Publicerad: 2020-03-01
Det blev förlust med 2-6 mot Luleå i den tredje semifinalen under söndagskvällen. Därmed är SDHL-säsongen över. Tack till alla er som har stöttat oss - tillsammans har vi tagit många kliv för Brynäs IF och för damhockeyn.

Luleå fick en kanonstart och gjorde mål efter mindre än två minuter. Var också det bättre laget i den första perioden och vann skotten med klara 4-20. Men Agnes Åker storspelade i kassen och trots den överlägsna skottstatistiken stod det bara 0-2.

I den andra tog vi oss tillbaka in i matchen. Först spelmässigt och sen också målmässigt när Michela Cava gjorde 1-2. Några minuter senare fick vi ett bortdömt mål men Georgina Farman — med sitt första mål den här säsongen — kunde kvittera till 2-2. Glädjen blev dock kortvarig och Luleå tog ledningen igen bara 40 sekunder senare.

I den tredje perioden gjorde Luleå mål efter bara sju sekunder. Vi pressade framåt men fick ingen utdelning och i stället kunde Luleå göra mål och till slut vann de matchen med 2-6.

För vår del är säsongen därmed över efter 0-3 i matcher. Men det finns mycket positivt att ta med sig från den här säsongen. Vi kom trea i grundserien, vi tog oss till semifinal och vi hade en poängligavinnare. Våra spelare har bjudit på hockeygodis varje vecka och tillsammans med er som stöttat oss har vi tagit många kliv framåt, både för Brynäs IF och för damhockeyn i stort. Tack för det.

Luleå–Brynäs 6–2 (2–0, 1–2, 3–0)

Första perioden: 1–0 (1.46) Michelle Karvinen (Nicoline Jensen), 2–0 (15.40) Petra Nieminen (Michelle Karvinen, Nicoline Jensen).

Andra perioden: 2–1 (10.22) Michela Cava (Erika Grahm), 2–2 (16.10) Georgina Farman (Denisa Krizova, Michela Cava), 3–2 (16.58) Phoebe Staenz (Linn Peterson, Emma Nordin).

Tredje perioden: 4–2 (0.07) Petra Nieminen (Michelle Karvinen), 5–2 (7.35) Petra Nieminen (Michelle Karvinen, Emma Nordin), 6–2 (18.28) Noora Tulus (i tom målbur).

Skott: 41–28 (20–4, 10–12, 11–12)

Utvisningar, Luleå: 3x2 min. Brynäs: 2x2 min.

Domare: Maria Furberg och Filip Bohm.