Ove Molin om nya kombinerade rollen som J20-tränare och spelarutvecklare
Publicerad: 2020-08-21
Brynäs
Förra säsongen stod han på tränarbänken i SHL - kommande säsong gör han det i J20 superelit. Men med mer fokus på individuell utveckling ska Ove Molin forma framtidens Brynässtjärnor. — Det är vad jag brinner för, säger Molin.

När Ove Molin återvände till Brynäs IF inför fjolårssäsongen skrev han ett fyraårskontrakt (över säsongen 2023/24) i rollen som spelarutvecklare.

Men under säsongen som gick agerade han främst assisterande tränare i SHL-laget och i januari fick han tillsammans med Mikael ”Honken” Holmqvist även ta över huvudansvaret.

Inför årets säsong var tanken återigen att han skulle ta ett större grepp kring individuell spelarutveckling, men som en följd av situationen som uppstått på grund av covid-19 har resurser behövts omfördelats inom föreningen och Molin blev även huvudtränare för J20-laget.

— Vi är väldigt tacksamma för att Ove accepterat en rollförändring. I utgångsläget gäller det här upplägget säsongen ut så får vi se hur det blir efter det, sa klubbdirektör Michael Campese när Molin presenterades som J20-tränare.

Molins tid kommer under säsongen att fördelas mellan rollerna som J20-tränare och spelarutvecklare. Han är nu tre veckor in i sitt ”nya” uppdrag.

— Föreningen hamnade i en väldigt speciell situation och jag vill göra det jag kan för att hjälpa Brynäs. När jag kom tillbaka var mitt tilltänkta jobb som spelarutvecklare, det var därför jag valde att flytta hem och det är det som jag brinner för. I år känner jag att jag kommer närmare det uppdraget än vad jag var förra året, även om jag också kommer ha ansvar för J20, säger Molin.

Då J20-uppdraget tar tid från rollen som spelarutvecklare kommer Molin att få uppbackning av Andreas Dackell. Molin kommer att ha huvudansvaret för klubbens individuella spelarutveckling och främst arbeta mot J20-laget och SHL-truppen medan Dackell i första hand kommer att arbeta med SDHL-truppen, J18 samt U16.

— Vi har våra tankar om hur vi vill driva utvecklingen framåt för individen. Vi har haft våra sittningar med Henke (Glaas, huvudtränare SHL), Tommy (Sjödin, huvudtränare J18) och David (Åkerblom, huvudtränare U16) där vi pratat om vad som är lagträning och vad som är individuell träning, säger Molin och fortsätter:

— Jag kommer att vara med på vissa träningar och "Dacke" kommer att vara min högra hand i de lag jag inte hinner. Den stora skillnaden blir att respektive head coach kan koncentrera sig mer på det taktiska och att coacha lagen. Sen när det kommer till saker hos enskilda spelare så kommer vi vara där och leda vissa träningar.

Att Molin får uppbackning av Dackell innebär att Brynäs IF kommande säsong kommer att ha en konstellation spelarutvecklare som tillsammans sitter på fyra SM-guld, tre VM-medajler, ett OS-guld samt omkring 1 500 SHL-matcher med Brynäs.

En meritlista som vittnar om en enastående historia men som nu ska arbeta för att skapa framtidens Brynässtjärnor.

— Att ha en spelarkarriär är en sak men det här handlar mer om att vi har ett stort hjärta för föreningen och bryr oss om Brynäs framtid. Vi vet vad den är klubben betyder för Gävle och många människor runt om i Sverige och vi kommer alltid att ställa upp för Brynäs. Den här föreningen har en historia av att få fram talanger, det har vi fått många gånger förr och det vill vi att den ska fortsätta med. Vi ska göra allt i vår makt för att den traditionen ska leva vidare, säger Molin.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist