Tord Lundström väljs in i Hall of Fame
Publicerad: 2014-03-07

Ta chansen och hylla en utav Sveriges och Brynäs stora hockeystjärnor nu på lördag 8 mars. Tord Lundström, en av Brynäs IF:s största profiler blev den 28 februari invald i svensk hockeys Hall Of Fame. 

”Ingen kan mäta sig med Tord Lundström”, så lyder inledningen på den motivering som svensk hockeys Hall Of Fames invalskommitté skrivit om den tidigare lagkaptenen i Brynäs IF. Motiveringen beskriver en vinnarskalle utöver det vanliga, en niofaldig SM-guldmedaljör och en odödlig hockeyprofil i Brynäs IF, men också Sveriges historia.

Tord Lundström som sedan tidigare är med i Internationella Hockeyförbundets Hall of Fame har också sin tröja med nummer sex hängandes i taget i Läkerol Arena. Nu är han alltså den 67:e spelaren att väljas in i svensk hockeys Hall of Fame!
 
I samband med Brynäs hemmamatch mot Luleå Hockey nu på lördag kommer vi därför att hylla Tord Lundström, som på dagen för 50 år sedan var med och vann Brynäs första SM-guld.

Läs mer om Lundströms nominering
På svenska ishockeyförbundets hemsida kan du läsa hela motiveringen om varför just Tord Lundström valts in i Hall of Fame.

Klicka här..


Brynäs IF