Glädjebeskedet – Victor Söderström kommer hem: ”Mycket istid”
Publicerad: 2019-10-01
Herr
Här är nyheten som Brynäsare landet över drömt om. Victor Söderström kommer hem. — Det ger en boost till hela laget, säger huvudtränaren Magnus Sundquist.

Den 7 juli 2019 kom beskedet från USA.

Arizona Coyotes signade sin förstarundare från NHL-draften, Victor Söderström, på ett treårskontrakt.

— För bara några dagar sen pratade vi om hur fort det har gått. Det var inte så längesen jag var 13 år och spelade med Skutskärs A-lag. Efter U16-året i Brynäs har det gått hur fort som helst. Jag hoppade ju nästan över J20 eftersom jag spelade i SHL förra säsongen, sa 18-åringen då.

Skutskärsonen som kom till Brynäs IF som U16-spelare var med oss augusti ut under försäsongen.

Och har sedan dess varit med Arizona under deras camp inför NHL-säsongen.

Backen har lirat ett gäng träningsmatcher och bland annat stoppat sin första Arizonapuck i nät – för övrigt bakom Jacob Markström i en match mot Vancouver.

Men den officiella NHL-debuten får vänta.

Victor har tillsammans med personerna runt omkring sig valt att spela en säsong till i Brynäs IF.

Den 2001-födde rightaren flyger hem till Sverige i morgon och spelar för oss så fort han blir spelklar.

— Det är förstås lysande för oss. Det hade varit en förstärkning i vilket SHL-lag som helst. Han ska in och spela direkt. Det är ingen idé att vänta. Han är så pass bra att det bara är att köra igång direkt, säger Magnus Sundquist.

Vilken roll ser du Victor i den här säsongen?

— Likadant som förra säsongen där han fick en viktig roll redan då. En spelande och skicklig back som ska ha en roll i en ledande femma och powerplay med mycket istid.

Vad betyder hans inträde för laget?

— Det ger en boost till hela laget. En puckskicklig back som kommer in och kan göra det lilla extra. Som är bra både offensivt i powerplay, men även i egen zon. Han har gjort fina avtryck på andra sidan. Jag känner bland annat Oliver Ekman-Larssons far som säger att Oliver inte alltid är den som tar till de stora orden – men sagt att han och klubben är väldigt imponerade av Victors framfart.

Med Söderström tillbaka i uppställningen har Brynäs nio backar under kontrakt.

Konkurrensen blir ännu spetsigare.

— Visst är det så. Vi kommer förstås lyfta hur vi ska göra där på sikt. Vi behöver ha alla våra backar i spel, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Kommunikationschef Kevin Johansson