• Huvudsponsorer

Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb

Två stjärnskott om säsongen som gick

29 mars 2018 09:00
Herr

Alexander Bjurström och Marcus Westfält signade kontrakt med herrlaget. För de två tycks det inte kunna bli för mycket ishockey.


-Kontraktet har betytt jättemycket. Det har varit en dröm hela livet att få spela i SHL. Det har varit hur roligt som helst, säger Alexander Bjurström och talar därmed för både sig själv och för Marcus Westfält.

-Det har varit en väldigt lärorik säsong. Även om det inte alltid gått så bra för laget. Men det har varit grymt roligt. Jag tycker att hela laget krigade på riktigt bra mot Växjö i de senaste matcherna. De var väldigt bra men vi kämpade alltid, säger Marcus soom fyllde arton år i mitten på mars.

De har båda spelat massor av ishockey under säsongen. Marcus har spelat i såväl i J18, J20 som i herrlaget. Det har sammantaget blivit hela 83 matcher för hans del om vi räknar in CHL och de nio gånger han representerade Sverige i U18-landslaget.

Marcus Westfält i CHL-matchen mot Red Bull Munchen under oktober månad. Där spelade han i tröja nummer 28. Det gällde för Marcus att hålla ordning på matchtröjorna. I J18-laget drog han på sig tröja nummer 18 och när han spelade i J20 blev det nummer 21. I SHL bar han nummer 20 på ryggen. Det hände att han spelade två matcher samma dag som när han inledde ute i B-hallen med J20-laget i två perioder för att sedan skynda sig över till Gavlerinken och dra på sig tröja nummer 20 för spel i SHL.

-Det är ju matcher man vill spela, säger han och verkar inte tycka att det kan bli för mycket. Och han får direkt medhåll från Alexander. "Man utvecklas mest när man spelar matcher" lägger han till.

-Att jag blev utlånad till Almtuna var en liten rolig grej. Men det är ju här man vill vara ändå. Helst vill jag förstås stanna här, kriga på och ta mig uppåt, säger Alexander som under nästa vecka fyller 20 år.

Alexander fanns i händelsernas centrum även i Brynäs J20-lag. Han kan räkna ihop totalt 71 spelade matcher under säsongen.

-Den här åker ju på landslag, säger Alexander och nickar mot Marcus.

Och det kan faktiskt bli ännu mer spel för Marcus innan säsongen är slut.

-Jo, det blir U18-VM och jag hoppas på att komma med där. Sedan är det bara in på gymmet igen och förbereda nästa säsong.

-Vi tar ledigt några dagar nu men sedan gäller det att dra igång igen. Köra i gymmet och få muskler och gå upp i vikt. Fystränare Magnus Ågren kommer att stå redo med piskan, avslutar Alexander.