Klar seger hemma mot Modo
Publicerad: 2021-11-27
SDHL
Seger 6-2 hemma mot Modo, då tog vi femte raka segern och befäste vår position som serieledare.

Det var gästande Modo som fick den bästa starten i dagens match när de efter bara 90 sekunders spel gjorde matchens första mål. Vi skulle dock inte dröja med vår replik för bara minuten senare var det kvitterat till 1-1 genom Bouveng.

Fem minuter senare skulle vi även gå upp i ledning till 2-1 och detta genom Nylén-Persson som först bjöd på några dragningar för att sedan avsluta med att från slottet prickskjuta sitt nionde mål för säsongen.

Innan vi satte punkt för den första perioden utökade vi också vår ledning till 3-1 och detta efter att Gebhard tagit hand om en retur från Forsgren.

Nästa mål skulle dröja till mitten av den andra perioden och även då var det vi som fick jubla när Krizova hittade Stalder på bortre stolpen och vi var i ledning med 4-1.

Fem minuter från periodslut skulle gästerna närma sig något när reduceringsmålet till 4-2 kom, ett resultat som sedan stod sig perioden ut.

Närmare än så skulle inte gästerna komma för i den tredje perioden sköt först Stalder sitt andra mål i matchen till 5-2 och med minuten kvar att spela blev Thuvik målskytt när hon fastställde slutresultatet till 6-2 i öppen kasse.

Imorgon kommer Luleå på besök med nedsläppstiden 13.00, varmt välkomna tillbaka till arenan då.

Matchfakta

Brynäs - Modo 6-2 (3-1, 1-1, 2-0)

Första perioden: 0-1 (01.30) Mira Hallin (Ebba Hedqvist). 1-1 (03.02) Josefin Bouveng (Maja Nylén-Persson, Katerina Mrazova) spel fem mot fyra. 2-1 (08.38) Maja Nylén-Persson (utan assist). 3-1 (14.01) Jaycee Gebhard (Emma Forsgren).

Andra perioden: 4-1 (27.53) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Mina Waxin). 4-2 (35.37) Lina Ljungblom (Paula Bergström).

Tredje perioden: 5-2 (53.01) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Josefin Bouveng). 6-2 (58.59) Hanna Thuvik (utan assist).

Skott: 21-24