Storseger i hemmapremiären
Publicerad: 2022-09-28
SDHL
1-0 efter bara fyra minuter - sen fortsatte vi showen och vann hemmapremiären med 7-0.

Det var ett laddat Brynäslag som kom ut till dagens hemmapremiär inför över tusen åskådare och dessa behövde inte vänta allt för länge på första målet då Nylén Persson smällde in ett stenhårt slagskott i krysset när bara klockan stod på fyra minuter. Vi fortsatte efter detta att vara det spelförande laget och låg på för ett andra mål vilket även skulle komma under perioden. Detta dröjde dock till minut 16 och likt det första målet så var det Meixner, Nylen Persson och Stalder som hamnade i protokollet där den sistnämnde blev målskytt för andra gången under säsongen.

I den andra perioden fortsatte vi på den inslagna vägen och kunde sju minuter in i perioden utöka till 3-0 genom Mina Waxin. Vi nöjde oss dock inte där för innan vi satte punkt för period två hade vi gått iväg till 5-0 och detta efter att Rosa Lindstedt och Anna Meixner blivit målskyttar.

Showen fortsatte sedan i den tredje perioden för då skulle en ny målskytt för säsongen skriva in sig och detta Sofia Ljung som från sin backposition hittade en lucka bakom Svejdova i SDE målet och vi hade imponerande 6-0 på tavlan. Innan slutsignalen hann vi även med ett sjunde mål och detta när Mills rakade in en retur efter att Cajanova träffat stolpen. Segern innebär att vi avancerar till en andraplats i tabellen. Härnäst väntar bortamatch mot tabellfemman Linköping på lördag.

Brynäs - SDE 7-0 (2-0, 3-0, 2-0).

Första perioden: 1-0 (04:47) Maja Nylén Persson (Anna Meixner, Lara Stalder) spel fem mot fyra. 2-0 (16:15) Lara Stalder (Anna Meixner, Maja Nylén Persson).

Andra perioden: 3-0 (27:10) Mina Waxin (Stella Lindell). 4-0 (28:17) Rosa Lindstedt (Anna Meixner, Maja Nylén Persson). 5-0 (32:23) Anna Meixner (Linn Slottgård, Maja Nylén Persson).

Tredje perioden: 6-0 (44:39) Sofia Ljung (Mina Waxin, Jenny Antonsson). 7-0 (53:11) Alena Mills (Sara Cajanova, Hanna Thuvik).

Skott: 34-15