Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr

FÖRSNACK I Boumedienne!

18 april 2021 12:34
Herr

Ikväll är vi tillbaka på hemmaplan och spelar match nummer fem av kvalspelet. Vi leder matchserien med 3-1 och har ikväll chans att bli klara för SHL även nästa säsong.

— Det ska bli kul med match, vi har ett bra utgångsläge men det är först till fyra som gäller , säger huvudtränare Josef Boumedienne.


Vi kommer från en imponerande 4-1 seger i torsdags, det var första gången på sex matcher som det inte slutade med seger 2-1 till något av lagen.

— Jag tycker att alla matcher har haft olika skepnad, senast så lyckades vi att ha ett bättre passningsspel vilket gjorde att vi kunde ha ett aggressivare försvarsspel högre upp i banan. Vi tappade inte pucken i mittzon så ofta som vi gjort tidigare så det var en lite annorlunda matchbild senast, säger Boumedienne.

Senast gjorde Johan Alcén det så viktiga 3-0 målet, en otroligt viktig lagspelare som fick mer speltid än på länge.

— Johan är en av ledargestalterna i truppen och är en otroligt viktig del av vårt lag. Han är dessutom alltid positiv och krigar oavsett speltid så det var riktigt härligt att han fick göra en balja i torsdags.

Laget sov över på hotell efter torsdagens match för att sedan åka buss hem till Gävle under fredagen. De senaste dagarna har fokuset varit på att hålla sinne och kropp fräscha både fysiskt och mentalt.

— Eftersom vi på förhand inte vetat hur långa matcherna kommer att bli så har vi valt att alltid sova över på hotell nere i Jönköping. I fredags var det sedan en bra frukost på hotellet och bussresa hem där vi under gårdagen hade en bra träning. Idag har vi haft en bra värmning där vi fokuserat på att ge killarna de bästa förutättningarna inför kvällens match.

18.00 är det nedsläpp i Monitar ERP Arena. Tror du att vi kommer få se en annorlunda matchbild idag med tanke på ställningen i matchserien?

— Det är svårt att spekulera i på förhand men det vi vet är att det kommer vara två lag som ger allt för att vinna. Vi har haft samma approach inför varje match där vi försökt vara avslappnat aggressiva och stänga nerverna ute, lättare sagt än gjort men än så länge har killarna gjort det riktigt bra, säger Boumedienne.