Suverän ståplats när Kellman räddade premiärpoäng
Publicerad: 2018-09-20
Ståplats bar fram Brynäs – och Joel Kellmans två första mål för klubben räddade poäng i hemmapremiären. Frölunda vann med 4-3 efter sudden inför 5 655 personer i Gavlerinken.

Brynäs öppnade säsongen 18/19 på hemmaplan i Gavlerinken under torsdagen.

Matchen ramades in av en välfylld ståplats med ett tifo vars budskap löd: ”Finns ingen akilleshäl – hos en svartgulröd själ”.

Sedan släppte domaren pucken.

Och Brynäs kom ut flygandes.

Bara sekunder in i matchen åkte sig Jesper Boqvist sopren från blå men brände friläget.

Sedan small det i powerplay efter 3.24. Jacob Blomqvist brände av sitt slagskott – och träffade Robert Kousal som styrde in 1-0. Tjeckens andra mål i sin andra SHL-match.

Sedan tog det bara tre minuter till innan vi gjorde 2-0. Den gången när Simon Bertilsson sköt på Joel Kellmans byxa (?) och in.

Två mål där Brynässpelarnas närvaro i framför kassen gav önskad utdelning.

Men Frölunda kom tillbaka redan i den första perioden.

Ett fem mot tre-powerplay skiftade styrkeförhållandena när Joel Lundqvist styrde in en hård pass från blå bakom David Rautio. 16.12 in i perioden följde sedan kvitteringen till 2-2 när en puck fastnade på Brynäs mållinje och hittade en väg över den via Patrik Carlssons klubba.

{!a}

En mållös andraperiod betydde sedan 2-2 inför tredje.

Där gav Patrik Carlsson Frölunda ledningen med sitt andra mål i matchen.

Brynäs såg ut att riskera att gå poänglöst från premiären. Men så blev det inte.

Tommy Sjödin tog timeout och valde att spela sex mot fem med cirka två minuter kvar. Brynäs fick fast pucken i offensiv zon och en aktiv Jesper Boqvist sköt in sig med ett par skott – innan han hyvlade iväg det som gav utdelning.

Boqvist sköt och Joel Kellman hittade rätt yta på ”kontoret” (slottet framför kassen) och styrde in sitt andra för 3-3 och kvitterat med 1.12 kvar av tredje.

Förlängning följde. Där åkte sig vindsnabbe #90 Boqvist fri från halva planen – men utan önskad utdelning.

I stället kunde Frölunda vända spelet för en två mot etta och Ryan Lasch hittade stolpe in med matchavgörande 3-4-målet.