• Huvudsponsorer

Brynäs IF korttidspermitterar

1 april 2020 12:14

Med anledning av de negativa ekonomiska konsekvenserna utifrån Coronakrisen inför Brynäs IF från och med i dag, 1 april, korttidspermitteringar över hela organisationen.

Här berättar klubbdirektören Michael Campese om beskedet och status i föreningen.


Hej, Brynäsare!

Den senaste tiden har ställt oss som samhälle inför helt nya utmaningar och frågor än de vi förväntade oss inför våren 2020.

Vi ser dagligen hur myndigheter, organisationer och företag tvingas vidta åtgärder för att hantera effekterna av händelseförloppet som covid-19 för med sig.

I det är idrotten och Brynäs IF inget undantag.

Styrelsen och ledningen har genomlyst och fortsätter genomlysa de ekonomiska konsekvenserna av detta. På kort sikt har vi en god bild av vad det innebär, vad det kan betyda på lång sikt är fortsatt för tidigt att svara på.

Klart är att vi behöver genomföra nödvändiga åtgärder för att hantera situationen.

Brynäs IF föddes 1912 och har sedan dess hunnit fira såväl 100 år som att se föreningen växa fram till en av svensk upplevelseidrotts största och mest folkkära klubbar.

Vår ishockeyverksamhet är för tusentals Brynäsare en del av livet som lyfter och berikar vardagen. Att passionerat följa Brynäs IF, fira vid framgångar och sörja vid förluster, är en livsstil som föder en stor gemenskap och ger samtliga Brynäsare en tillhörighet att knyta an till.

Sedan 2014 har föreningen också tagit ett större och mer omfattande samhällsansvar. Det gör vi för att tillsammans med våra största partners bli en medspelare till barn och unga i deras uppväxt, i ett stadie där deras framtidsutsikter växer genom bästa möjliga förutsättningar för en bra start i livet.

Samtliga åtgärder som implementeras nu är för att värna om och skydda föreningens ekonomi och välmående på både kort och lång sikt.

Brynäs IF har i dag en organisation byggd för att kunna växla ut maximalt på samtliga avdelningar. Med samhället under osäkerhet och restriktioner minskar våra möjligheter att uppnå det – och vi står då med lägre intäkter än budgeterat, men med lika höga omkostnader.

Därför har föreningen valt att från och med i dag och tillsvidare korttidspermittera samtliga anställda i organisationen inklusive spelare och ledare på upp till 60 procent.

All personal är fullt införstådd med att det nu handlar om att ta vårt solidariska ansvar för att säkra framtiden för Brynäs IF. Så att vi kan fortsätta vara den förening vi är i dag och vill bli i morgon.

Det är vår fulla ambition och totala förhoppning att svensk ishockey startar säsongen 20/21 som planerat i augusti.

Fram till dess kommer vi tillsammans – medlemmar, supportrar, spelare, ledare, personal och partners – behöva parera den här situationen med gemensamma insatser.

Organisationen kommer stolt fortsätta företräda Brynäs IF genom att skapa lösningar för den prövning vi nu är mitt uppe i.

Genom En bra start kommer vi fortsätta vårt dagliga arbete för barn och unga, men även verka i olika samhällsaktiviteter för att bidra med det vi kan till samhällets utsatta och riskgrupper.

Brynäs IF är föreningen som vi lever för varenda natt och dag.

Det ska vi fortsätta göra i dag.

I morgon.

Och nästa säsong när isen frusit till och våra representationslag tar första skären ut till respektive seriepremiär.

Michael Campese

Klubbdirektör, Brynäs IF

Information gällande restaurangen

Lunchrestaurangen i Monitor ERP Arena kommer fortsatt att vara öppen trots beskedet om korttidspermitteringarna. Ett av de sätten du kan stötta klubben på som individ är genom att besöka oss på lunchen och äta vår buffé eller köpa med dig matlåda.

Fortsatt varmt välkommen!