Lagkaptenen stannar – Rosa Lindstedt förlänger med Brynäs IF
Publicerad: 2022-06-14
SDHL
Två säsonger i rad har den finländska OS-backen representerat Brynäs IF. Den senaste i rollen som lagkapten. Nu skriver hon ett nytt avtal med föreningen som sträcker sig över säsongen 2022/23. – Brynäs IF och Gävle känns som hemma för mig, säger Rosa Lindstedt.

Den 34-åriga backen anslöt till Brynäs IF med en gedigen meritlista inför säsongen 2020/21. Under sina år i föreningen har Rosa Lindstedt varit en stor ledare som med sitt uppoffrande försvarsspel varit starkt bidragande till lagets framgångar. Som en av de mest erfarna spelarna i ligan bar hon under förra säsongen ett ”C” på sin tröja för rollen som lagkapten.

Under sin långa karriär har backen vunnit flera medaljer på internationell nivå från både VM och OS. Även på klubblagsnivå har hon vunnit medaljer i form av finska mästerskap.

Nu står det klart att Rosa förlänger sitt avtal med Brynäs IF och fortsätter resan mot sitt och föreningens första SM-guld. Kontraktet är skrivet över säsongen 2022/23.

– Jag är verkligen stolt över och ser fram emot att få fortsätta vara en del av Brynäs IF. Gävle och Brynäs känns som hemma för mig. Föreningen har en riktigt bra framtid vad gäller damhockey och det är en ära att få vara en del av det, säger Lindstedt och fortsätter:

– När jag anslöt till Brynäs IF gjorde jag det för att vinna. Laget har tagit stora steg framåt de senaste två säsongerna och två gånger om har vi varit nära att vinna SM-guld. Ett guld som både jag och föreningen strävar mot och suktar efter. Erika (Grahm) har gjort ett bra jobb med att bygga ett starkt lag inför kommande säsong och vi kommer definitivt vara med och utmana om guldet igen.

Vid sidan av jakten på ett SM-guld kommer Rosa nästa säsong att vara behjälplig som tränare på vårt LIU-gymnasium. Med sitt ledarskap och ett intresse för en framtid som tränare kommer hon att vara med och utveckla våra yngre brynäsare i föreningen.

– Rosa är en spelare som vi verkligen vill ha i Brynäs IF. Hon sätter alltid laget före jaget, står för ett bra ledarskap och är en stor förebild för våra yngre spelare både i laget och i föreningen. Jag är otroligt glad att Rosa väljer att stanna hos oss. Hennes styrka i defensiven och hennes rutin är viktiga och gör vår backsida starkare, säger Erika Grahm, sportchef.

Brynäs IF