Oskar Kvist och Tom Hedberg stannar i Brynäs IF
Publicerad: 2022-05-03
SHL
Tillsammans har dem fyra säsonger i SHL-laget. Nu blir det minst fyra till när duon skrivit på för två nya säsonger vardera i Brynäströjan.

– Två unga spelare som vi tror kan växa med oss och som är stolta över att få representera Brynäs IF. Oskar är en stor kille med bra skridskoåkning som spelade JVM förra säsongen. Tom tog stora steg under året och båda dom här killarna är fast beslutna om att göra en riktigt bra sommarträning och ta nästa steg i sin utveckling, säger sportchef Johan Alcén.

Oskar Kvist, 20, har spelat i Brynäs sedan 2016 när han anslöt från Gävle GIK för att spela juniorhockey. 2019/20 gjorde han debut i SHL-laget och säsongen därpå signerades ett rookiekontrakt. Efter en säsong bestående av 39 matcher och 6 poäng förlänger han nu kontraktet med klubben i hans hjärta. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023/24.

– Jag känner mig glad och taggad att fortsättningsvis få spela och utvecklas i klubben jag brinner för. Och att få spela för klubben i sitt hjärta och framför våra fantastiska supportrar är en ynnest. Det är här jag vill vara. Det är att stanna här som är det bästa för min utveckling. Det är i Brynäs jag fortsatt vill vinna matcher, säger Oskar Kvist.

Örnsköldsviksfostrade backen Tom Hedberg, 22, anslöt till Brynäs inför säsongen 2020/21 efter en lysande säsong i Hockeyallsvenskan. Efter ett inkörningsår i föreningen och ligan har utvecklingskurvan varit explosionsartad det senaste året. Där vi bland annat kan notera en mer än dubblering i poängskörden när säsongen 2021/22 summeras med 50 spelade matcher och 16 poäng. Nu har backen skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig två år framåt i tiden och som innebär spel i den rena dräkten till minst 2024.

– Det känns riktigt bra och jag är väldigt glad över att få vara kvar i Brynäs och Gävle. Redan från första stund har jag trivts bra i staden och framför allt i föreningen, säger Tom Hedberg och fortsätter:

– Förra säsongen kändes det som vi gjorde en omstart och att utvecklingen för laget och föreningen gått åt rätt håll sedan dess. Det känns som resan mot något spännande är på gång och då vill jag givetvis fortsätta vara med på den i minst två år till.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners