Ledarstaben spikad – Henrik Glaas fortsätter som SDHL-tränare
Publicerad: 2020-08-03
Dam
Säsongen 2020/21 närmar sig med stormsteg. Och nu står det klart att Henrik Glaas fortsätter som huvudansvarig för SDHL-truppen. — Förra året växte han in i ligan och i laget, nu är vi redo att ta nästa kliv, säger damansvarig Erika Grahm.

Lördagen 12 september premiärspelar vi i SDHL när Leksand kommer till Monitor ERP Arena.

Under måndagen träffades spelartruppen för första gången efter sommaruppehållet och på tisdag går laget på is.

Och nu står det också helt klart att Henrik Glaas kommer att fortsätta leda laget även kommande säsong.

— Det har egentligen varit klart ganska länge, men det är några detaljer som vi har väntat på att få klart. Nu känns det väldigt skönt att allt har fallit på plats och att vi äntligen kan gå ut med det här även officiellt, säger Erika Grahm, damansvarig.

Kontraktet med Glaas är skrivet på två år, över säsongen 2021/22.

— Det känns bra att jobba vidare med Henrik då vi har startat en resa tillsammans. Förra året var han ny i damhockeyn och växte in i ligan och i laget. Men nu är vi redo att ta nästa kliv, säger Grahm.

Under Glaas första säsong som huvudtränare ledde han laget till en tredjeplats i grundserien och semifinal i slutspelet.

— Jag är väldigt glad att få fortsätta bygga vidare på det här och det ska bli riktigt roligt. Förra säsongen så la vi en grund, både jag själv, laget och egentligen hela Brynäs. Väldigt kul att få bygga vidare på den nu, säger han.

Vad är din målsättning med kommande säsong?

— Förra året kom vi trea och gick till semifinal. I år ska vi vara ännu bättre än så. Resten får man lista ut själv.

Vid sin sida kommer Glaas kommande säsong att ha Filip Eriksson, som har skrivit på för ett år. 28-årige Eriksson har de senaste åtta säsongerna tränat olika lag i Brynäs ungdomsorganisation.

— Han är duktig på att jobba med individen och brinner för att utveckla människor, säger Grahm.

Rickard Brehlin, som bland annat har ett förflutet som assisterande tränare i Valbo HC i hockeyettan och som säsongen 2018/19 var assisterande tränare i Brynäs J18 kommer att ansvara för fys och video. Även hans kontrakt är skrivet på ett år.

— ”Brillan” har kört fys med oss hela våren och det kändes naturligt att fortsätta med honom säsongen ut. Han kommer även att stödja coachduon i sin roll som videocoach. Laget trivs bra med honom och det känns roligt att han valt att köra hela säsongen med oss.

Målvaktstränare blir Robin Danielsson samt Johan Ryman och materialförvaltare kommer vara Pelle Lindholm och Axel Mellberg.

Den nya tränarkonstellationen innebär att Magnus Carlsson, förra säsongens assisterande tränare, nu lämnar Brynäs IF.

— Jag vill rikta ett stort tack till ”Carla” för den tid och den energi han lagt ner i den här föreningen och önska honom lycka till i framtiden, säger Grahm.

Ledarstaben i SDHL i Brynäs IF säsongen 2020/21:

Huvudtränare: Henrik Glaas.

Assisterande tränare: Filip Eriksson.

Målvaktstränare: Robin Danielsson och Johan Ryman.

Fys- och rehabansvarig: Magnus Ågren.

Fys- och videotränare: Rickard Brehlin.

Materialförvaltare: Pelle Lindholm och Axel Mellberg.

Lagläkare: Elias Wakie och Håkan Ågren.

Massör: Pär Thures.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist