Årets målvakt klar för Brynäs IF – Välkommen Klará Peslarová
Publicerad: 2022-05-14
SDHL
På meritlistan finns spel i OS, VM och SDHL. Säsongen 2021/22 utsågs hon till Årets målvakt i SDHL och blev uttagen i All star team under OS i Peking. Nu är den tjeckiske världsmålvakten Klará Peslarová, 25, klar för spel i Brynäs IF. – Jag kommer till Brynäs IF för att vinna guld, säger Peslarová.

Förra säsongen gjorde Klará Peslarová sin fjärde raka säsong i MoDo Hockey. Sedan tidigare har hon representerat SDE i SDHL och flera tjeckiska klubbar i den inhemska ligan.

Nu har målvakten skrivit på för 1+1 år i Brynäs IF.

– Väldigt roligt! Jag är exalterad och ser verkligen fram emot att få spela i Brynäs IF. Organisationen och laget har ett bra rykte och andra spelare som jag pratat med har bara gott säga. Jag ser fram emot att få spela i ett nytt lag och ta nästa steg i min karriär, säger Peslarová.

Säsongen 2021/22 blev den fjärde av sex säsonger i SDHL som tjeckiskan hade en räddningsprocent på över 92%. Hon representerade Tjeckien i OS och hade på fem matcher en räddningsprocent på hela 94,5%. För den prestationen fick hon en plats i OS All star-lag.

– Klara är ett proffs, både på och utanför isen. En rutinerad målvakt som under sina år i SDHL och med spel på internationell nivå visat att hon håller högsta klass. Hon är aggressiv i sin spelstil och gillar att utmana spelarna. Dessutom är hon väldigt bra med klubban. Det ska bli riktigt spännande att se henne hos oss, säger sportchef Erika Grahm.

Personligen blev förra säsongen en succé för den tjeckiske målvakten där hon på SDHL Awards prisades som Årets Målvakt och för Årets Räddning i SDHL.

– Jag har tagit steg min karriär och med tiden blivit en bättre målvakt. Nu ska det bli riktigt roligt med en ny säsong i ett nytt lag, med nya förutsättningar och målsättningar. Jag vill alltid ge laget en chans att vinna och målsättningen för nästa säsong är självklart SM-guld, säger Peslarová.

Med Peslarová in i truppen är målvaktsparet för SDHL-säsongen 2022/23 nu komplett. Utöver Peslarová tar unga Felicia Frank en av två platser.

– Felicia är bara 17 år men redan en av Sveriges mest lovande målvakter. Hon har gått under radarn lite då hon mestadels spelat med pojkar. Hon har visat att hon nu är redo att ta en spade i SDHL och vi ser fram emot att fortsätta jobba med henne och hennes utveckling, avslutar Erika Grahm.

Brynäs IF