Johan Alcén avslutar spelarkarriären – klar som sportchef i Brynäs IF
Publicerad: 2021-06-22
Herr
Johan Alcén lägger skridskorna på hyllan. Efter över 400 matcher i Brynäströjan flyttar han från omklädningsrummet till kontoret och blir sportchef. – Med stöd av Josef Boumedienne och resten av organisationen kommer han att växa in i den här rollen på ett utmärkt sätt, säger Per-Johan Johansson, styrelseledamot.

Säsongen 2005/06 gjorde Johan Alcén sin första seniormatch för Brynäs IF, efter att ha gått genom vår juniorverksamhet dit han kom från moderklubben Sandvikens IK. Efter sejourer i bland annat Rögle, Leksand och Mora kom han tillbaka inför säsongen 2015/16. Totalt har det blivit över 400 matcher i klubben.

– Jag ser tillbaka med stolthet på karriären där jag fått både starta och avsluta den i klubben jag älskar, säger Alcén och fortsätter:

– Under åren har jag fått uppleva otroligt mycket, både toppar och dalar, träffat väldigt många människor och fått vänner för livet.

Nu har Alcén valt att avsluta karriären. I stället blir han sportchef i Brynäs IF.

– Det känns otroligt bra. Jag är ödmjuk inför uppdraget och kommer jobba otroligt hårt för Brynäs IF, precis som jag gjort på isen. Jag ser det här som ett hedersuppdrag och ser fram emot att utvecklas tillsammans med grymt folk runt mig, säger han.

Avtalet är på fyra år, och sträcker sig över säsongen 2025/26. Han kommer arbeta för att utveckla sportverksamheten i Brynäs IF, med huvudfokus på herrsporten.

– Med stöd från bland annat Josef Boumedienne och resten av organisationen kommer han att växa in i den här rollen på ett utmärkt sätt. Vi ser en sportslig sida där man jobbar tillsammans över gränser och inte begränsar sig i olika roller. Jag vill också tacka honom för många fantastiska insatser i Brynäströjan på isen, säger Per-Johan Johansson, ledamot i Brynäs IF.

Tack för dina år på isen, Johan!

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist