Brynäs IF plockar in Oula Palve resten av säsongen
Publicerad: 2021-01-18
Herr
Brynäs IF har förstärkt SHL-truppen. Centern Oula Palve har skrivit på för resten av säsongen. — Det är en spelare som kommer in och hjälper oss omgående och som är spelklar redan imorgon, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Brynäs IF är överens med Linköpings HC om ett låneavtal gällande Oula Palve. Avtalet sträcker sig resten av säsongen.

Under sin tid i Linköping gjorde Palve tolv (3+9) poäng på 31 matcher. Under fjolårssäongen representerade han både Texas Stars och Wilkes-Barre/Scranton Penguins i AHL och dessförinnan gjorde han 123 (35+88) poäng på 165 matcher under sina år i den finska ligan. Han har även meriter från det finska landslaget.

— Oula är en otroligt skicklig hockeyspelare vilket han visat under sina år i den finska ligan. Det lossnade inte för honom i Linköping men vi tror att han ska få det att lossna här hos oss, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Rekryteringen av Palve blev aktuell efter att både Anton Rödin och Greg Scott skadade sig i lördagens match mot Linköping. Totalt har Brynäs IF just nu sex spelare på skadelistan.

— Vi behöver någon som kan hjälpa oss nu. Vi har tittat på hela marknaden, även i Nordamerika, men det tar längre tid att få hit någon därifrån. I Palve får vi in en spelare som besitter hög kapacitet, som är revanschsugen och som är spelbar redan nu, säger Sundlöv.

Palve är spelklar redan till tisdagens SHL-match mot Örebro.

— Vi har tittat på hans matcher i Linköping den här säsongen. Det finns en skicklighetsgrad hos honom som har gjort oss intresserade och vi tror att han kommer passa in här hos oss. Vi ska hjälpa honom att hitta sitt spel och det är viktigt att vi hittar en roll till honom där han kan spela till sina styrkor, säger huvudtränare Peter Andersson.

Palve kommer att bära tröjnummer 20 i Brynäs.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist