FÖRSNACK I Boumedienne!
Publicerad: 2021-04-12
HERR
Ikväll är vi tillbaka på hemmaplan och spelar match nummer tre av kvalspelet. Vi leder matchserien med 2-0 men det är först till fyra som gäller. — Det är väldigt små marginaler som avgör men jag tycker vi spelar förnuftigt, säger huvudtränare Josef Boumedienne.

I de båda vinstmatcherna har segersiffrorna skrivits 2-1 i vår favör.

— Hittills har det varit två jämna matcher och jag förväntar mig detsamma ikväll. Det handlar mycket om att skapa sin egna energi i båset nu när det inte finns någon publik och det tycket jag att vi har gjort bra, säger Boumedienne och fortsätter.

— Självklart är vi nöjda med att leda matchserien men vi är också väl medvetna om att det är små marginaler i dessa typer av matcher så vi är ödmjuka inför uppgiften.

19.30 är det nedsläpp i Monitar ERP Arena. Tror du vi kommer få se en annorlunda matchbild idag med tanke på ställningen i matchserien?

— Absolut tror jag att HV71 kommer komma ut hårt men jag tycker de har spelat aktivt under de tidigare matcherna också så det är inget nytt. Vi behöver behålla lugnet och den kontrollerade aggressiviteten som jag tycker killarna har visat upp tidigare. Det är viktigt att vi använder energin när det behövs och att vi fortsätter ha en fokuserad inställning. Den här klassiska ”av och på knappen” blir viktig i såna här sammanhang, att vara påkopplade när det gäller men samtidigt vila och ta hand om kropparna när vi inte är ute på isen.

Kommunikatör Martin Jibbefors