Kanadensisk back klar för Brynäs IF
Publicerad: 2024-05-10
Brynäs IF kan idag meddela att den kanadensiske backen Charle-Édouard D'Astous är klar för klubben. Den 26-årige backen har skrivit på för två år. – Det känns som helt rätt steg för mig i min karriär att få komma till en så historisk klubb som verkligen har något bra på gång, säger Charle-Édouard D'Astous.

Charle-Édouard D'Astous född 1998 i Rimouski, Québec, Kanada, kommer senast från spel i KooKoo i den finska ligan Liiga. Där blev det två säsonger där han den gångna säsongen stod för imponerande 46 poäng (17+29) på 54 matcher. Med det var han den bäste målgöraren bland backarna i ligan.

Sedan tidigare har han erfarenheter från spel i AHL med Grand Rapids Griffins och Colorado Eagles. Nu har den offensive och spelskicklige backen valt att nästa steg i sin karriär med spel i SHL och Brynäs IF.

– Jag är väldigt exalterad över att ha skrivit på för Brynäs. Det känns som helt rätt steg för mig i min karriär att få komma till en så historisk klubb som verkligen har något bra på gång. Jag har bara hört bra saker om organisationen och staden, sedan så ser jag verkligen fram emot att få spela inför alla hängivna supportrar, säger Charle-Édouard D'Astous.

26-åringen har genom sin karriär stått för en hög poängproduktion där hans år i den nordamerikanska juniorligan QMJHL sticker ut. Under fyra säsonger i Rimouski Océanic gjorde han 181 poäng (49+132) på 244 matcher. Han blev där också utsedd till både QMJHL:s bästa back och i hela CHL ”The Humanitarian of the year”. Det gjorde att Detroit Red Wings fick upp ögonen för honom och erbjöd spel i deras organisation.

Sportchef Johan Alcén kommenterar värvningen enligt följande:

– Vi har sökt efter en back med Charles profil och han känns otroligt spännande. Han har stått för två bra säsonger i den finska ligan och vi tror han kommer att kunna bli en viktig del av vår backuppsättning under kommande säsong. Han är en stor spelskicklig back med ett hårt skott som heller inte backar i det fysiska. Vi ser fram emot att få se honom i Brynäströjan.

Kontraket sträcker sig över säsongen 25/26 och han ansluter till laget efter sommaren.

Välkommen till Gävle och Brynäs IF, Charle-Édouard D'Astous!

Huvudpartners
Officiella Partners