FÖRSNACK | MANNBERG!
Publicerad: 2020-10-22
Herr
Ikväll möter vi HV71 på bortais. Vi tog ett snack med Daniel Mannberg några timmar innan nedsläpp. — Det blir ett bra test för oss, säger han bland annat.

Det blev förlust mot Växjö med 1-5 i lördags.

Ikväll har vi chansen att studsa tillbaka när vi möter HV71 på bortaplan.

Jönköpingslaget ligger på tolfte plats i SHL med sju inspelade poäng på nio matcher. De har vunnit en av sina fyra senaste matcher och förlorade mot Djurgården med 3-6 i lördags. Lagets bästa poängplockare har hittills varit Linus Fröberg och Anton Wedin, som båda gjort åtta (3+5) poäng.

— HV blir ett bra test för oss. Det är viktigt att vi startar matchen bra så att vi kan bygga vidare på det och att vi håller oss till hur vi vill spela. Vi har pratat om vilken typ av matchbild vi vill ha och hur vi ska kunna skapa mer i anfallsväg, säger Daniel Mannberg.

På de inledande åtta matcherna den här säsongen snittar Mannberg 15.57 minuter i istid. Det är hans högsta notering i karriären. Han har gjort fyra poäng (2+2) och ligger med det på sjätte plats i interna poängligan.

Han är också en av våra forwards som spelar mest tid i boxplay och just spelet i numerärt underläge har förbättrats avsevärt de senaste matcherna. Under de första omgångarna låg vi långt ner i ligans boxplaystatistik men faktum är att vi de senaste fem matcherna har ligans bästa boxplay med bara två insläppta mål på 21 tillfällen, för en procent på 90.48.

— Vi har helt klart blivit bättre i boxplay, så är det. Vi har jobbat hårt på det och nu är det bara att vi fortsätter på det här sättet. Sen har vi haft väldigt många utvisningar, för många, och det håller aldrig i längden, så vi måste bli bättre på att hålla oss ifrån utvisningsbåset.

Nedsläpp mot HV71 19.00.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist