OS-forward ansluter till Brynäs - Välkommen Felizia Wikner Zienkiewicz
Publicerad: 2022-04-29
SDHL
Felizia Wikner Zienkiewicz gjorde 20 mål förra säsongen i SDHL och var med i den svenska OS-truppen. Nu ansluter hon till Brynäs på ett kontrakt över två säsonger. – En offensivt skicklig spelare med ett grymt målsinne som kommer spetsa till truppen ytterligare, säger sportchef Erika Grahm.

Den senaste säsongen tog hon stora kliv i sin utveckling och öste in mål i SDHL.

På 34 grundseriematcher blev det 20 gjorda mål och en delad femteplats i SDHL:s skytteliga. Lägg därtill 12 assist och Felizia landade in på totalt 32 poäng under grundserien 2021/22. På sex slutspelsmatcher producerade hon även fyra (3+1) poäng.

Nu är tanken att hon ska ta med sig målskyttet till Brynäs IF och fortsätta sin fina utveckling.

– Det är oerhört roligt att Felizia väljer att komma till Brynäs IF. En spelare jag själv spelat med i Modo och jag har följt hennes utveckling med glädje de senaste säsongerna, säger sportchef Erika Grahm.

– Vi ser en stor utvecklingspotential i henne samtidigt som hon direkt kan gå in och bidra för oss. Hon är en skicklig och intelligent spelare som kommer bidra med både offensiv och hårt jobb då hon är en fantastik person och karaktär.

22-åriga Felizia är född i Kungsbacka på västkusten och har Hanhals IF som moderklubb. Hon kommer närmast från fyra säsonger i HV71 och har tidigare representerat Modo på SDHL-nivå. Nu väntar alltså spel i Brynäs IF över säsongen 2023/24.

– Jättekul att få möjligheten till att spela i Brynäs. Jag har fått uppfattningen av att det är en fin och välskött förening som verkligen satsar på damhockeyn. När möjligheten till att bli en del av klubben dök upp, så var det inget svårt beslut att ta, säger Wikner Zienkiewicz och fortsätter:

– Det känns verkligen som att jag kommer få bra möjligheter och rätt förutsättningar till att fortsätta min utveckling här. Och med tanke på den hårda satsning och vad Brynäs presterat de senaste säsongerna så ser jag fram emot att bidra i resan mot det första SM-guldet.

Felizia Wikner Zienkiewicz var en del av damkronornas OS-trupp 2022 och producerade fem (4+1) poäng på tre matcher. Sedan tidigare har hon även ett VM-brons med Sveriges U18 från säsongen 2015/16.

– Jag skulle beskriva mig som en skidskostark och hårt arbetande forward med ett bra skott. Jag vill hela tiden utvecklas och ser verkligen fram emot nästa säsong, avslutar Wikner Zienkiewicz.

Brynäs IF