Damlaget förstärker från Italien
Publicerad: 2017-09-21
Dam
Här är Franziska Stocker. Italiensk landslagsback.

Åke Lilljebjörn behövde förstärka backsidan för damlaget. Med bara fem backar i truppen blir det för tufft att bygga en framgångsrik säsong. Nu kommer Franziska Stocker inflygande från Italien för att hjälpa till i försvaret.

Franziska är en nittonåring som spelat både i hemlandet och Finland. Hon har även representerat det italienska landslaget. Så här beskriver hon sig själv som spelare:

-Jag är en hårt arbetande back som gärna täcker skott på vilket sätt som helst så att pucken inte når fram till målet. Framåt bidrar jag inte med så många mål men vill gärna styra anfallsspelet från blålinjen och servera forwards med bra pass.

Det var dock nära att det inte blev något spel i Brynäs IF. För när Åke Lilljebjörn först frågade fick han ett nej.

-Jag tänkte fortsätta att spela i Italien och hade sökt in på ett universitet. Tyvärr kom jag inte in där och då ändrade jag mig och meddelade Åke att jag är villig att signa ett kontrakt över ett år. Det kändes rätt att ta chansen i ett bra lag i en bra liga.

{!A}

Åke Lilljebjörn med Franziska Stocker tillsammans med Caroline Markström och Anna Borgqvist framför den på torsdagen uppsatta bilden över damlaget.

-Det ska bli roligt och utvecklande att komma till Brynäs. Jag vet bara om laget att det är en stor ishockeyförening som alla är stolta över att få spela för om de får chansen. Förutom hockeyn ska jag försöka få tag på ett halvtidsjobb. Men just nu är det bara hockey. Jag kom till Gävle igår på eftermiddagen och har inte hunnit göra så mycket ännu. Ikväll ska jag gå med laget till matchen. Det blir spännande.

Om hon hinner bli spelklar redan till helgen är det ännu för tidigt att säga. Men Lilljebjörn är optimistisk.

-Det hänger på det italienska hockeyförbundet nu men det verkar gå bra, säger Åke som förstås gärna vill ha med Franziska till de båda matcherna på bortais denna helg.

-Jag vill gärna spela och vet att det är Stockholm (Djurgården) och Linköping borta som gäller. Det blir ett par tuffa matcher. Men jag är redo att spela bara jag får.

I annat fall kommer hon att kunna debutera i hemmamatchen mot Leksand den tjugosjunde eller i matchen mot Luleå ett par dagar senare.

Hon har valt att få spela i tröja nummer 17. Önskan var att få 18 men det numret har redan Anna Borgqvist tagit hand om.

Sportreporter Peter Mansson