Välkommen tillbaka, Sára Čajanová
Publicerad: 2022-04-22
SDHL
Säsongen 2020/21 spelade Sára Čajanová 17 matcher i Brynäströjan. Nu återvänder hon till föreningen efter ett års studier hemma i Tjeckien. – Vi är enormt glada över att Sára väljer att komma tillbaka till oss. Hon visade under förra sejouren vilken stor talang hon är, säger sportchef Erika Grahm.

Sára Čajanová, 19 år, är en tjeckisk allround-back med spets i offensiven och är trots sin unga ålder ordinarie i det tjeckiska A-landslaget. Nu återvänder hon till Brynäs efter att ha avslutat sina studier hemma i Tjeckien. Kontraktet är skrivet över säsongen 2023/24.

– Sára var tydlig med redan under första sejouren att hon vill ta nästa kliv i sin utveckling här i Brynäs. Hon har en enorm potential och när möjligheten dök upp till att återigen få in henne i laget så var det inget att tveka på, säger Erika Grahm och fortsätter:

– Vi har haft kontakt under hela säsongen och jag vet att hon med spänning har följt laget. Nu ser jag ser fram emot att följa hennes fortsatta utveckling här i Brynäs.

Senast Čajanová spelade i Brynäs anslöt hon sent in på säsongen när pandemin satte stopp för spel i de tjeckiska ligorna. Under den sejouren blev det spel i nio grundseriematcher och åtta slutspelsmatcher, där poängproduktionen landade på ett mål och åtta assist.

Det är en glad och förväntansfull 19-åring som nu återvänder till Gävle.

– Jag är verkligen glad över att få återvända till Brynäs och få uppleva nya erfarenheter. Det var en väldigt bra om än kort tid här senast och jag känner att det är rätt plats för mig att ta nästa steg i utvecklingen, säger Sára Čajanová. – Nästa säsong blir den första som jag enbart spelar med tjejer och att få möjligheten till spel på högsta professionella nivå är en dröm som blir sann.

– Nu ser jag fram emot att få visa vad jag går för och samtidigt bidra till nya framgångar för laget, avslutar Čajanová.

Brynäs IF