Välkommen till Brynäs IF, Kevin Roy
Publicerad: 2022-12-13
SHL
Den kanadensiska forwarden Kevin Roy är klar för Brynäs IF. 29-åringen har skrivit ett korttidskontrakt som sträcker sig över nyår.

Vi säger välkommen till Brynäs IF, Kevin Roy, vars efternamn uttalas på samma sätt som den fyrfaldiga Stanley Cup-vinnaren Patrick Roy.

Även om Kevin inte har några Stanley Cup-triumfer finns NHL-meriter på cv:t. 28 matcher och sju poäng (6+1) har det blivit för Anaheim Ducks, organisationen som draftade honom i fjärde rundan (97:a totalt) 2012.

Desto fler matcher har det blivit i AHL, 280 stycken fördelat på sju säsonger. Och totalt har den vänsterskjutande forwarden noterats för 186 poäng (69+117).

Efter att ha spelat på liten rink under större delen av sin karriär ser Kevin Roy fram emot att testa stor is.

– Nu finns det stora ytor att röra sig på, det kommer förhoppningsvis att gynna mig och min spelstil, säger Roy, som anlände sent under måndagskvällen med fästmön Genevieve och hunden Havoc.

Sportchefen Johan Alcén har haft kontakt med Kevin Roy sedan i somras.

– Eftersom vi tappar William Strömgren under ett antal matcher när han åker på JVM, är det här ett perfekt tillfälle för oss att se och utvärdera Kevin, säger sportchefen Johan Alcén och fortsätter:

– Han är en teknisk spelare som alltid varit med i offensiven och som var nära att slå sig in i Anaheim för några år sedan. Nu ska det bli intressant att se honom i vår miljö.

Han har gått kontraktslös under den här säsongen, vad är förklaringen till det?

– Han har letat efter rätt möjlighet och nu när den dök upp valde både Kevin och vi att gå vidare med den, säger Johan Alcén.

Brynäs IF