Välkommen till Brynäs IF, Nick Olesen!
Publicerad: 2021-05-04
HERR
Den danske landslagsforwarden Nick Olesen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs IF. — Det är en energisk spelare som är skicklig med pucken och har ett bra målsinne, säger assisterande tränare Mikael Holmqvist.

Han kommer närmast från två säsonger i Södertälje SK men gjorde även 4 matcher i SHL för Oskarshamn under förra säsongen. Nick har varit en poängstark spelare i hockeyallsvenskan och mäktade med hela 54 poäng på 52 matcher under förra säsongen.

— Det känns jättebra, jag känner mig stolt och taggad på att få spela för Brynäs. Förhoppningsvis ser vi en positiv förändring kring Covid-19 situationen så vi kan få spela inför publik igen. Jag har hört att Brynäs har bra supportrar så det vore verkligen kul att få uppleva det, säger Olesen och fortsätter:

— Jag skulle beskriva mig som en offensiv forward som gillar att skapa målchanser och har mina styrkor i anfallsspelet och i powerplay. Jag försöker åka mycket skridskor och ge allt i varje moment.

När går flytten till Gävle ungefär?

— Jag har inte bestämt något datum än, just nu ligger mitt fokus på landslaget och sen när det är klart får vi se när jag kan komma till Gävle och börja träna med laget, säger Nick Olesen.

Kommunikatör Martin Jibbefors