Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt

Välkommen hem, Johannes Kinnvall: ”Vill ta Brynäs till nya framgångar”

20 juni 2022 17:40
Johannes Kinnvall, Brynäs IF, SHL
SHL

Johannes Kinnvall är tillbaka.

24-åringen återvänder hem till Gävle och Brynäs IF.

– Jag vill ta Brynäs till nya framgångar, säger han.


Johannes Kinnvall, 24, är uppvuxen bara ett stenkast från Sätraåsen och Monitor ERP Arena. Han har IK Sätra som moderklubb, representerade därefter både Gävle GIK och Valbo HC, innan han via Brynäs J20 tog vägen upp till seniorlaget under säsongen 2016/17. Totalt blev det 18 SHL-matcher innan backen lämnade föreningen för den gången.

Nu står det klart att Gävlesonen återvänder hem till Brynäs IF efter fem år. Han har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2023/24.

– Det känns fantastiskt roligt och inspirerande att komma hem till Gävle och Brynäs. Jag ser med spänning och stolthet fram emot att dra på mig Brynäströjan igen, säger Kinnvall och fortsätter:

– När Johan (Alcén, sportchef) hörde av sig och visade sitt intresse kändes det snabbt riktigt bra. Det kändes verkligen som att Brynäs ville att jag skulle komma hem, vilket såklart är smickrande. I slutändan var det ett enkelt beslut att ta.

Närmast kommer Kinnvall från en säsong med spel i Nordamerika där han representerade Calgary Flames organisation.

– Jag vill vara med och ta Brynäs till nya framgångar. Vi har fått ihop ett starkt lag och jag tror verkligen att vi kan nå långt om vi bara gör jobbet tillsammans, säger Kinnvall.

Säsongerna 2018/19 – 2020/21 spelade Kinnvall i SHL med Timrå och HV71. 2019/20 var hans poängstarkaste säsong då han på 50 grundseriematcher gjorde 40 (11+29) poäng från sin backplats. En notering som innebar en andraplats i backarnas poängliga och en åttondeplats i den totala poängligan i SHL. Totalt har han gjort 84 (30+54) poäng på 153 matcher i SHL.

– Johannes är en brynäsare i grunden. En ödmjuk kille och en uppskattad lagkamrat och person. Han är en spelskicklig back som trots sin unga ålder har hunnit samla på sig mycket erfarenhet. Han är duktig på att hitta lösningar i spelet och är ständigt ett offensivt hot från sin backplats, säger sportchef Johan Alcén.

– Hans prestation under hans senaste hela SHL-säsong, 2019/20, visar på vilken potential och kvalité som finns att hämta i honom. Vi är väldigt nöjda med att kunna addera Johannes till vår SHL-trupp, avslutar Alcén.