NHL-draftad Rögleforward är klar för Brynäs IF – välkommen Oliver Tärnström
Publicerad: 2023-05-23
Brynäs IF kan idag offentliggöra att den 20-årige forwarden Oliver Tärnström är klar för klubben. Den spelskicklige forwarden kommer senast från Rögle BK och har skrivit på ett ettårskontrakt. – En spelskicklig kille som kan styra spelet och tempot när han är ute på isen, säger sportchef Johan Alcén.

Oliver Tärnström är hockeyfostrad i AIK där han gjorde A-lagsdebut under säsongen 19/20. Inför säsongen 21/22 gick flyttlasset från huvudstaden till Ängelholm och Rögle BK:s organisation. 

Nu väntar spel i HockeyAllsvenskan och Brynäs IF vilket Oliver Tärnström verkligen ser fram emot.

– Det känns riktigt bra det här. Brynäs är en klubb som hör hemma i SHL och resan som klubben är inne på nu känns riktigt spännande. Jag ser verkligen fram emot att spela inför alla hängivna supportrar. Det var också någonting som lockade med Brynäs, intresset som finns, det ska bli riktigt häftigt det här, säger Oliver Tärnström.

År 2020 blev Oliver Tärnström draftad i tredje rundan som spelare nummer 92 totalt av New York Rangers.

– Vi fastnade verkligen för hans spel mot Färjestad BK i SM-slutspelet 2022. Han är en spelskicklig kille som kan styra spelet och tempot när han är ute på isen. Han jobbar hårt, är ung, driven och har sin bästa hockey framför sig, säger sportchef Johan Alcén och fortsätter:

– Oliver är en otroligt smart spelare och detta är något jag vet att New York Rangers också fastnade vid när de draftade honom, avslutar Johan Alcén.

Kontraktet är skrivet på ett år och Oliver gör sin första träning med laget under tisdagen. Flytten till Gävle från Ängelholm sker i augusti.

Välkommen till Gävle och Brynäs IF – Oliver Tärnström!