Två unga talangfulla målvakter ansluter till Brynäs IF
Publicerad: 2023-05-18
Brynäs IF kan idag presentera två nya namn som fullbordar målvaktsuppsättningen på herrsidan. Vi välkomnar 18-åringarna Damian Clara och Kristers Steinbergs till föreningen.

Den italienske landslagsmålvakten Damian Clara kommer senast från Färjestads BK där han var en viktig del av klubbens J20-lag den gångna säsongen, dessutom var han utlånad till BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan där han gjorde två matcher.

Under våren har han spelat VM med Italien och har totalt gjort fem A-landskamper med Italien. Damian Clara är en storväxt och talangfull målvakt som är aktuell att bli vald i NHL-draften i sommar. Nu ansluter han till Brynäs IF på ett säsongslån från Färjestad och blir en del av det hockeyallsvenska-lagbygget.

– Jag är väldigt stolt och det känns otroligt inspirerande att komma till Brynäs. Johan Alcén har gett mig en bra bild av klubben och det känns som en riktigt bra lösning för mig. Det ska också bli spännande att få arbeta med Anders Lindbäck, han är en riktigt bra målvakt med mycket erfarenhet som jag kan lära mig en hel del av. Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen och att få träffa laget, säger Damian Clara.

Sportchef Johan Alcén har letat efter ett passande målvaktskomplement till Anders Lindbäck och är nöjd och förväntansfull över Damian Claras ankomst.

– Det känns otroligt bra att få hit Damian. Han är en väldigt talangfull och målinriktad målvakt och person. Han har alla de egenskaper som vi har letat efter i jakten på en till målvakt. Han kommer komplettera vår målvaktssida på ett bra sätt och tävla stenhårt i vardagen. Mixen med Anders och Damian känns väldigt bra och vi känner oss full av förväntan kring vårt målvaktspar när vi kliver in i säsongen, säger Johan Alcén.

Kontraktet är ett säsongslån och Damian Clara ansluter till laget i augusti.

18-årige målvakten Kristers Steinbergs senast i Valbo HC ansluter även han till klubben. Han är en dansk juniorlandslagsman (som även var uttagen till seniorlandslaget under säsongen) som har imponerat stort i Valbos J18-lag och ska husera i Brynäs J20-lag kommande säsong. Även han är aktuell för sommarens NHL-draft.

– Jag har haft en god utveckling i Valbo men när Brynäs hörde av sig så var det inte så mycket att tänka på. Alla vet klubbens storlek och att få vara en del av denna organisation känns väldigt ärofyllt. Jag vill ta nästa steg i min utveckling och då känns Brynäs som rätt steg, säger Kristers Steinbergs.

– Att ha klart med Damian och Kristers känns väldigt bra och helt rätt för oss. Det är två duktiga målvakter med en otroligt spännande framtid framför sig. Det ska bli väldigt spännande att följa och hjälpa dem i deras utveckling i vår förening, avslutar Johan Alcén.

Vi välkomnar Damian Clara och Kristers Steinbergs till Gävle och Brynäs IF!

Brynäs IF