Brynäs IF bygger om i SDHL-truppen — fem spelare lämnar föreningen
Dam2020-05-19
Michela Cava, Johanna Olofsson, Mariam El-Mahmadi, Georgina Farman och Hilda Törner lämnar Brynäs IF. Brynäs IF tackar samtliga spelare för sin tid i föreningen.

Under den gånga säsongen lyfte Brynäs IF från en sjundeplats i grundserien säsongen 18/19 till en tredjeplats 19/20.

Nu fortsätter damansvariga Erika Grahm att bygga laget som ska fortsätta resan under 20/21.

I det har två nyförvärv (Jaycee Gebhard och unga löftet Sofia Ljung) och tre förlängningar (Erika Grahm, Denisa Krizova och Emma Murén) presenterats.

Nu följer också bekräftade besked om spelare ut ur truppen. Det handlar totalt om fem spelare.

Forwarden Michela Cava och backen Johanna Olofsson hade utgående kontrakt där Brynäs IF erbjöd en förlängning.

— Det var två spelare med stora roller och som bar mycket istid i vårt lag under förra säsongen. Vi hade gärna fortsatt tillsammans, men de har fattat ett beslut att söka nya utmaningar i sina karriärer, säger damansvariga Erika Grahm.

Backarna Mariam El-Mahmadi och Hilda Törner hade kontrakt även över 20/21. De avtalen är nu uppsagda och båda spelarna är fria att söka nya klubbadresser.

— Vi har haft i båda fallen haft en dialog och i samförstånd valt att bryta det sista året på kontrakten. Hilda fortsätter att försäsongsträna med truppen och är erbjuden en plats med en stor och utvecklande roll i vårt samarbetsprogram med Sandvikens IK.

Backen Georgina Farman hade ett utgående kontrakt som inte kommer att förlängas. Brynäs IF tackar samtliga fem spelare för sin tid i föreningen.

— Alla fem har varit uppskattade medlemmar av laget och truppen. Vi gjorde en resa tillsammans och önskar samtliga lycka till i framtida uppdrag, säger Erika Grahm.

Rekryteringsprocessen för att ersätta spelarna pågår.

Numerärt betyder det att en forward och fyra backar lämnar.

Hur resonerar du kring backsidan nu?

— Vi har ett antal kontrakt kvar att fylla, men det betyder också att vi har stora möjligheter att kunna bygga backsidan med de egenskaper vi bedömer kan utveckla truppen än mer jämfört med förra säsongen. Vi har långt gångna dialoger med spelare i den kategorin och jag upplever att vi har goda möjligheter att sätta en konkurrenskraftig backuppsättning som hjälper oss att ta nästa steg, säger Erika Grahm.

Forwardsmässigt?

— Vi har en positiv dialog med Mrazova och arbetar för att hon kommer tillbaka och vidareutvecklar ett fantastiskt förstaår i Brynäs IF och SDHL. Vi tror mycket på Gebhard och har långt gångna diskussioner med ytterligare en spelare avsedd att konkurrera om en topp 6-roll. Vi hade en bra mix av roller och egenskaper i forwardsuppsättningen 19/20 och kommer att ha det även 20/21.

FAKTA: Här är status i SDHL-truppen

Målvakter:

Ellen Jonsson (20/21)

Agnes Åker (20/21)

Backar:

Maja Nylén Persson (21/22)

Emma Forsgren (21/22)

Malin Axelsson (20/21)

Sofia Ljung (22/23)

Forwards:

Lara Stalder (20/21)

Jaycee Gebhard (20/21)

Erika Grahm (20/21)

Denisa Krizova (21/22)

Emma Murén (21/22)

Hanna Rylander (20/21)

Fanny Brolin (21/22)

Emelie Cordoba (20/21)

Andrea Cordoba (20/21)

Utgående kontrakt: Katerina Mrazova

Bekräftade spelare som lämnar klubben: Michela Cava, Johanna Olofsson, Sarah Forster, Evelina Raselli, Georgina Farman, Mariam El-Mahmadi, Hilda Törner

Kommunikationschef Kevin Johansson