Chad Billins återvänder till Brynäs IF – klar för säsongen 23/24
Publicerad: 2023-06-29
Brynäs IF är glada över att kunna meddela att Chad Billins är klar för klubben. Den 34-årige backen spela i Brynäs under säsongen 20/21 och kommer senast från två säsonger i HV71. – Jag trivdes väldigt bra här så det känns riktigt bra att komma tillbaka, säger Chad Billins.

34-årige Chad Billins är en rutinerad tvåvägsback som genom åren har spelat i Grand Rapids Griffins, Calgary Flames, Abbotsford Heat, CSKA Moskva, Luleå HF, Linköping HC, Utica Comets, Adler Mannheim och senast i HV71. Han var även en del av USA:s OS-trupp 2018 och har vunnit Calder Cup.

Under mitten av säsongen 20/21 kom han till Brynäs IF och var med och spela kvar klubben i SHL. Flyttlasset gick sedan till Jönköping och HV71 där säsongen 21/22 i HockeyAllsvenskan sticker ut. Från sin backposition var han en stor bidragande faktor till att HV71:s tid i HockeyAllsvenskan blev kortvarig. 

Nu har han skrivit på för ett år med Brynäs IF och har siktet på att göra samma resa här.

– Jag är otroligt taggad inför det här. Tänker jag tillbaka på min tidigare sejour i Brynäs så är det bara goda tankar som kommer upp. Jag trivdes väldigt bra här så det känns riktigt bra att komma tillbaka, när Johan Alcén hörde av sig blev jag direkt intresserad och klubbens resa är något jag vill vara en del av, säger Chad Billins.

En som känner Chad Billins gott och väl är sportchef Johan Alcén som delar med sig av sina tankar kring värvningen av Chad Billins:

– Chad är en spelare och person som passar perfekt in i laget som vi vill bygga. Han är en spelare som är offensivt skicklig men även stabil defensivt. Man vet alltid vad man får av Chad och han kommer bli otroligt viktig i den här resan som vi är inne på, både på isen och i omklädningsrummet, säger Johan Alcén och fortsätter:

– Hans erfarenhet av ligan är också någonting som vi väger in, han vet vad som krävs för att nå framgång och det är något som vi värderar högt.

Chad Billins tidigare sejour i Brynäs IF var speciell i form av Covid-19 och spel inför tomma läktare. Nu ser han fram emot att träffa Brynäsfansen på riktigt.

– Ja precis det var lite speciellt att inte ha publiken på plats. Men trots det kände jag verkligen av stödet och intresset som finns i Brynäs IF. Det kommer bli otroligt häftigt att få spela inför dessa supportrar. Jag kommer göra allt för att vi tillsammans ska ha en så bra säsong som möjligt, avslutar Chad Billins.

Chad Billins ansluter till laget i september och är redo för seriestart.

Välkommen tillbaka till Gävle och Brynäs IF – Chad Billins!