Johan Larsson förlänger med Brynäs IF – skriver treårsavtal
Publicerad: 2023-04-18
Brynäs IF är stolta att Johan Larsson har förlängt sitt kontrakt med klubben och kommer att spela i Brynäs. Avtalet är skrivet på tre år och gäller över 2025/2026.

Johan Larsson har en imponerande meritlista – SM-guld och JVM-guld 2012, VM-guld 2018 och närmare 500 matcher i NHL. Han har under sin tid i NHL spelat för klubbar som Buffalo Sabres, Arizona Coyotes, Minnesota Wild och Washington Capitals. 

Johan, som återvände hem till Gävle igen efter tio år i Nordamerika ansågs inför föregående säsongen vara en av ligans mest meriterande nyförvärv. Vi är stolta över att ha honom i vårt lag och ser fram emot att se honom fortsätta leverera bra insatser i Brynäströjan.

Arbetet med att behålla Johan Larsson började direkt efter uttåget och vi är extremt nöjda över att Johan visar ett sånt klubbhjärta och väljer att stanna kvar för att hjälpa oss tillbaka till SHL. 

Sportchef Johan Alcén uttrycker sin tillfredsställelse över förlängningen: 

– Det känns enastående bra att få förlängt med Johan. Han är förutom en fantastisk spelare en person som ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. En ledare i ordets rätta bemärkelse. Han sätter laget före jaget och sätter en standard på högsta nivå i allt han gör. Att se honom i Brynäströjan i resan tillbaka mot SHL värmer i mitt hjärta, säger sportchef Johan Alcén. 

Johan Larsson är en uppskattad spelare bland Brynäsfansen och det betyder mycket för klubben när cirklar sluts på ett symboliskt sätt. Med hjälp av en stor uppoffring kunde Brynäs inför förra säsongen få Johan Larsson att återvända hem till klubben, där han tidigare hade spelat en viktig roll i lagets SM-guld 2012.

Under säsongen 22/23 gjorde Larsson 31 poäng (9+22) på 45 matcher och spelade en viktig roll i laget. 

– Jag är väldigt motiverad över att få fortsätta min karriär här i Brynäs. Klubben betyder mycket för mig och att få återvända förra säsongen och spela för dessa fans var en otroligt speciell känsla. Jag trivs verkligen här och ser fram emot att hjälpa laget tillbaka till SHL, där Brynäs hör hemma, säger Johan Larsson och fortsätter:

– Mitt förtroende för Johan och den nya tränarstaben med Niklas i spetsen har också haft stor påverkan för mitt beslut att stanna i föreningen. Vi har en bra grupp spelare och jag är övertygad om att vi kan åstadkomma stora saker tillsammans, avslutar Johan Larsson.

Brynäs IF