Anders “Masken” Carlsson klar som assisterande tränare – förstärker ledarstaben
Publicerad: 2023-04-13
Anders "Masken" Carlsson, som även han kom in under kvalspelet kommer att ansluta till ledarstaben på permanent bas den kommande säsongen. Ett välkänt och respekterat namn i hockeyvärlden som vi är övertygade om kommer bidra med sin erfarenhet och stabilitet till framgång under kommande säsong.

Gävlefödde Anders “Masken” Carlssons hockeykarriär är minst sagt imponerande, som spelare har han vunnit tre SM-guld och två VM-guld samt gjort tre säsonger i Nordamerika och NHL. Efter spelarkarriären har han verkat som General Manager för Leksand och Rögle men även varit scout för Colorado Avalanche. Det går knappast att ifrågasätta hans erfarenhet. ”Masken” som också beskrivs med ett lugnt, stabilt och tydligt gränssättande ledarskap har stark karaktär som ska att komplettera ”Gälla” och ”Ove” på ett bra sätt. 

Inför kvalspelet mot Malmö så klev redan då ”Masken” in som assisterande tränare, nu blir ”Masken” också kvar på permanent basis vilket vi är mycket nöjda över.

Johan Alcén, sportchef för Brynäs IF, är mycket glad över att Anders stannar hos oss som assisterande tränare för kommande säsong:

– Anders är mycket kunnig och har ett skarpt öga för detaljer i spelet som kommer bli viktiga. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med honom och är övertygade om att hans kunskaper kommer ta laget till en högre nivå, dessutom är han en fantastisk människa som passar perfekt in i organisationen. Han vet vad som krävs för att vinna en serie och göra den här resan vi ska ut på. Vi har tittat mycket på vilka egenskaper som ska bygga gruppen till vinnare och vi är övertygade om att ”Masken” är rätt.  

Som assisterande tränare kommer Anders att arbeta tillsammans med huvudtränare Niklas Gällstedt och Ove Molin.Anders "Masken" Carlsson säger själv att han är mycket glad över att ha fått möjligheten att arbeta med Brynäs IF:

– Jag har växt upp på ståplats i klacken och spelat både i pojk-, junior- och A-lag i både hockey och fotboll i klubben så mitt hjärta är hemma. Att få vara en del av detta är något som triggar mig, direkt efter slutsignalen kände jag att det fanns något att ta itu med och jag ser enormt mycket fram emot att ta Brynäs tillbaka till SHL.

Vi är övertygade om att Anders kommer att vara en stor tillgång för Brynäs IF under säsongen 23/24 och vi ser fram emot att se honom i båset tillsammans med Niklas Gällstedt och Ove Molin. Förutom uppdraget som assisterande tränare kommer Anders finnas som stöd till sportcheferna.

Vi hälsar ”Masken” och övriga trion varmt välkommen till Brynäs IF!

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners