Shane Harper klar för Brynäs IF – skriver kontrakt resten av säsongen
Publicerad: 2020-12-18
Herr
Shane Harper ansluter till Brynäs IF. Den 31-årige forwarden har skrivit kontrakt resten av säsongen. — Han vet vad som krävs för att lyckas i den här ligan, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Michael Sundlöv har rekryterat en förstärkning till SHL-truppen.

Amerikanen Shane Harper ansluter till Brynäs IF i mellandagarna och spelar med oss resten av säsongen.

— Han har fart, han har bra energi och han är målfarlig. En duktig skridskoåkare som sätter sig själv i områden där han kan göra mål eller hjälpa andra att producera. Vi tror att han kommer hjälpa oss i offensiven och ser det som att han både spetsar och breddar vår trupp, säger Sundlöv.

Harper har de två senaste säsongerna spelat för Örebro där han stått för 28 (9+19) respektive 29 (15+14) poäng. Hans målskörd den senaste säsongen hade placerat honom på andra plats i Brynäs interna poängliga, efter Greg Scott.

— Han har visat att han kan producera i Sverige och vi ser en stor fördel i att han har spelat här tidigare. Han vet vad som krävs för att lyckas och vara framgångsrik i den här ligan, säger Sundlöv.

Högerskytten kommer ursprungligen från Kalifornien i USA. Han har tidigare i karriären representerat fem klubbar i AHL samt gjort en säsong i KHL. Han har även 14 NHL-matcher med Florida Panthers på meritlistan, där han säsongen 2016/17 stod för tre (2+1) poäng. Efter att han lämnade Örebro har han gått klubblös – fram tills nu.

— Det stämmer att han inte spelat matcher men han har varit på is kontinuerligt under hela hösten så vi tror inte att han ska ha en så lång startsträcka innan han kan leverera här.

Ekonomiskt skapades utrymme för värvningen av Harper när backen Jonathan Sigalet lämnade Brynäs IF i förra veckan.

— Vi håller hårt i pengarna nu, så klart, och då är det ”en in, en ut” som gäller. När det här kom på tapeten och blev en möjlighet diskuterade vi om vi skulle leta efter en back eller en forward och kom fram till att vi ville ha en forward. Då fastnade vi snabbt för Shane. Både vi i staben men även spelare har pratat med honom en hel del, vilket gör att vi känner oss trygga i den här värvningen, säger Sundlöv.

Harpers familj – hans fru och dotter på nio månader – kommer att stanna kvar hemma i USA, där familjen har sin bas i New York-området.

— Eftersom vi haft öppna och ärliga samtal med Shane känner vi oss säkra på att han vill komma till Sverige och till Brynäs. Han har tagit det här beslutet tillsammans med sin familj och om de känner sig trygga och bekväma med att han kommer hit så gör även vi det, säger Sundlöv.

Shane Harper kommer att spela med tröjnummer 90 i Brynäs.

Hur kan jag bidra som Privatperson?

… då ska du bli en av alla våra Privatpartners! Som delaktig i vår långsiktiga investeringsmodell för privatpersoner blir din insats en del av en större helhet. Du blir en del av något större.

Essensen i modellen är följande. Vill du att Brynäs IF ska utvecklas och bli bättre?

Om svaret är ja - vem tänker du ska investera för att göra det möjligt? Är det företag och seriekortsinnehavare som ska ordna det, eller är lösningen att alla Brynäsare bidrar med det vi kan, om vi kan?

Känner du att du har möjlighet att vara med, med den summa som är rimlig för dig, då är Privatpartner ett lysande alternativ.

Som privatpartner kan du välja mellan att gå in på tre olika nivåer från 39 kronor i månaden. Redan under de två första dygnen hade 500 Brynäsare tecknat sina konton och vi tog oss snabbt över 1 000 personer.

Teckna du också! Följ den här länken för att skapa ditt abonnemang.

Stötta Brynäs IF med pappfigur på läktaren!

Nu kan du beställa en pappfigur med ditt ansikte på! Figurerna kommer att placeras ut i Monitor ERP Arena under de kommande matcherna i SHL & SDHL.

Genom att göra detta stöttar du föreningen såväl på läktaren som finansiellt.

Pappfiguren kostar 300 kronor och av dessa går 150 kronor till Brynäs IF.

Så här gör du:

  1. Du går in på https://www.publikfigur.se/brynas-if/ och följer anvisningarna.
  2. Ordern skickas direkt till vårt tryckeri som producerar figuren.
  3. Figurerna skickas till Monitor ERP Arena och ni får en plats i arenarummet.

Ingen publik = inga biljettintäkter — eller?

Förra säsongen hade Brynäs IF 29 miljoner kronor i publikintäkter. När vi spelar utan publik betyder det också att intäkterna uteblir. Ett stort och hårt tapp för föreningen.

Så vad gör vi för att minska förlusten? En av lösningarna är stödbiljetter. Du köper helt enkelt en fiktiv biljett, och det finns ingen tak på hur många vi kan sälja.

Krasst sett skulle siffran för fullsatt (7 909) personer kunna krossas varje match!

Klicka här eller på knappen nedan för att komma till stödbiljetterna.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist