Rosa Lindstedt avslutar spelarkarriären
Publicerad: 2023-05-04
Det blir ingen fortsättning i Brynäströjan för Rosa Lindstedt. Den 35-årige backen har valt att lägga skridskorna på hyllan. Totalt blev det tre säsonger och 115 spelade matcher i Brynäs IF.

Rosa Lindstedt anslöt till Brynäs inför säsongen 20/21 och har sedan dess haft en stor betydelse för laget både på och utanför isen. De två senaste säsongerna har hon haft rollen som lagkapten. Totalt blev det 115 spelade matcher i Brynäs och tre SM-silver. Nu är spelarkarriären slut och det är en imponerande sådan hon kan blicka tillbaka på.

Större delen av karriären tillbringades i Finland i klubbarna Ilves, Tappara och JYP Jyväskylä innan flyttlasset gick till svensk ishockey och HV71 inför säsongen 16/17. Det blev fyra säsonger i Jönköping innan Rosa bestämde sig för att fortsätta karriären i Gävle och Brynäs IF. En som låg bakom att Rosa kom till Brynäs var sportchef Erika Grahm.

– Rosa har betytt mycket för hela vår verksamhet. Hennes otroliga professionalism i allt hon gör har satt en stark kultur i och kring laget. Vi har haft en dialog ett tag och Rosa har nu kommit till den punkten att hennes aktiva karriär är över. Hon har varit en inspiration för oss alla och är ett superproffs. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera till en fantastisk karriär. 

Utöver de tre SM-silvren med Brynäs har Rosa Lindstedt ett SM-silver med HV71, två OS-brons, ett VM-silver, fyra VM-brons och två finska mästerskapstitlar på meritlistan. Hon har totalt spelat 340-landskamper för Finland.

Vi är stolta över att Rosa har varit en del av Brynäs IF de tre senaste säsongerna. Hon har varit otroligt omtyckt av klubbpersonal, ledare och spelare. Hon har varit professionell i allt hon gör och varit en lagkamrat som andra tagit rygg på. En otrolig ledare och förebild som alltid föregått med gott exempel. Rosa själv säger så här om sina år i Brynäs.

– Det har varit tre fantastiska år och jag har alltid burit Brynäströjan med en stor stolthet. Jag har känt mig som hemma sen dag ett och har träffat så många härliga personer i klubben. Det har varit en ära att fått möjligheten att spela med världsspelare i min omgivning. Jag vill tacka alla i och runt klubben för vad dem gjort för mig och hjälpt mig i min karriär. Mina år i Brynäs är en tid som jag alltid kommer blicka tillbaka på med ett leende på läpparna, säger Rosa Lindstedt.

Klubben har en förhoppning om att Rosa kommer att fortsätta vara en del kring laget i någon form.

Vi vill tacka Rosa för hennes insatser i Brynäs IF och gratulerar henne till en framgångsrik ishockeykarriär!

Huvudpartners
Officiella Partners