Välkommen hem till Brynäs, Jacob Blomqvist
Publicerad: 2022-12-19
Efter några år på vift är han tillbaka där han hör hemma. – Det känns otroligt skönt att få komma hem till klubben i mitt hjärta, säger Jacob Blomqvist.

Med sina sju säsonger och totalt 366 matcher i klubben, hälsar vi Jacob Blomqvist välkommen hem till Brynäs igen. 36-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

– Jacob behöver egentligen ingen närmare presentation för våra supportrar. Alla vet hur mycket han brinner för den här föreningen. Samtidigt känner vi att vi vill öka konkurrensen på forwardssidan och här vet vi exakt vad vi får, säger sportchefen Johan Alcén och fortsätter:

– Han är en kille som gör andra bättre, ställer krav på sin omgivning och som kommer in med ett ledarskap och ett driv. Han ger alltid allt. Plus att han har ett bra skott, är en bra tekare och duktig i boxplay.

Med nummer 44 på ryggen var Jacob Blomqvist lagkapten i det lag som krigade sig hela vägen till en SM-final mot HV71 våren 2017.

Det blev tre säsonger till i Brynäs innan flyttlasset gick norrut och till Timrå IK.

Där var han en av de bärande spelarna som hjälpte Timrå tillbaka till SHL efter att ha besegrat Björklöven i den allsvenska finalen 2020/21.

Nu blir det alltså Brynäs igen för killen som har GGIK som moderklubb.

– Det känns otroligt skönt att få komma hem till klubben i mitt hjärta och klubben i min hemstad. Jag hoppas kunna bidra med mitt klubbhjärta och min rutin, säger Jacob Blomqvist.

“Blomman” ansluter 25 december och är spelklar till matchen mot Oskarshamn på annandagen.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners