Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr

Oula Palve förlänger – stannar i Brynäs IF över säsongen 2023/24

19 januari 2022 16:30
SHL

Centern Oula Palve har den här säsongen varit vår bästa poängspelare.

Nu står det klart att han stannar i Brynäs IF.

Finländaren har förlängt kontraktet med två år.


Oula Palve kom till Brynäs under fjolårssäsongen när han anslöt från Linköping. Han skrev då ett kontrakt som sträckte sig över nuvarande säsong.

Nu har Palve och Brynäs IF kommit överens om en förlängning av kontraktet. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023/24.

– Oula har själv uttryckt att han trivs grymt bra här hos oss i Gävle och Brynäs och har under sin tid här fått en stor känsla för klubben. Vi tycker att han har fungerat bra här sen dag ett och under sin tid hos oss har han vuxit och nu känns det verkligen som att han har hittat sin plats i laget. Han är en kille med bra attityd som vill vara här och vi är väldigt glada över att ha honom med oss även kommande säsonger, säger Johan Alcén, sportchef.

Palve har sedan han kom till Brynäs gjort 43 (16+27) poäng på 63 matcher, inklusive kvalspel. Den här säsongen leder han vår interna poängliga med sina 26 (7+19) poäng på 33 matcher. Med tolv poäng i powerplay är han dessutom en av ligans vassaste spelare i numerärt överläge.

– Oula är en spelande center, en skicklig passningsspelare som är otroligt stark med pucken och hans spelsinne håller en riktigt hög nivå. I det sätt som vi vill spela behöver vi spelare som är bekväma med pucken och där passar han in bra. Med sina egenskaper tillför han en extra dimension till laget, säger Alcén.

Innan Palve kom till Brynäs via Linköping spelade han för Dallas Stars och Pittsburgh Penguins organisationer i AHL. Dessförinnan var han under två säsonger en av finska ligans starkaste poängspelare och fick i samband med det även debutera i finska landslaget.

– När jag först kom hit var jag inne i något av en mörk period. Jag uppskattade inte hockeyn och kände mig inte glad. Men när jag kom till Brynäs fick jag sitta bredvid Alcén i omklädningsrummet och det blev som en nystart för mig. Jag började gilla hockeyn igen och tyckte att det var roligt att komma till rinken. Nu när han är sportchef känns det toppen att få ge tillbaka och spela för honom, säger Palve och fortsätter:

– Vi har något bra på gång här och det känns väldigt spännande att få vara kvar här i två år till. Vi har bra killar i och runt laget och det är väldigt roligt att få fortsätta vara en del av det.