Vi står kvar!
Publicerad: 2020-12-14
Brynäs
Information från föreningen.

Brynäs IF har tidigare lanserat en rad aktiviteter tillsammans med supportrar och privatpersoner, som självfallet också faller in under Vi står kvar. Dagens information är ett startskott för samma typ av aktivitet för våra företagspartners.

Bakgrund

Genom alla tider där våra företagspartners varit en central del i att finansiera Brynäs IF, har våra partnerskap knutits samman av den sammankallande kraften av våra matcher. Den som baseras på att vi möts i publika sammanhang, som en gemenskap där vi delar glädje, sorg, eufori och alla delar av det fulla känslospektrum en ishockeyupplevelse skapar.

Men den här säsongen liknar inget vi upplevt förut. I föreningens över hundraåriga historia står vi tillsammans inför Brynäs IF:s största ekonomiska kris någonsin.

I normala tider bygger majoriteten av våra partnerskap på matchbiljetter, restaurangbokningar, logeuthyrning, olika typer av reklamexponering i arenan. Vi genomför event, knyter kontakter och möts i affärsnätverk.

Pandemin tar ingen hänsyn till något av det. Därför lanserar vi i dag kampanjen Vi står kvar.

Situationen befinner sig i ett läge där vi uppriktigt behöver konstatera att du som partner inte kommer kunna få allt det du betalat för, eller kanske sitter och väntar på att kunna genomföra.

Pandemin tillåter oss inte att leverera det.

För att kunna fortsätta vara det Brynäs IF vi tillsammans byggt upp genom åren – en mötesplats för både ishockey, samhällsengagemang och affärsrelationer – behöver säsongens partnerskap baseras på något annat. Något mer.

Under Vi står kvar kommer vi i stället för biljetter, matpaket och reklam titta på helt nya värden kring vad du som partner kan uppnå tillsammans med Brynäs IF.

I skrivande stund är vår prognos att föreningen gör ett minusresultat på 29 miljoner kronor vid bokslutet den 1 maj 2021. Det betyder i så fall att vi startar nästa verksamhetsår med ett negativt eget kapital på minus 13 miljoner kronor.

Den verkligheten försöker vi nu parera till varje pris. Vi kapar kostnader, och vi försöker öka intäkterna.

Därför både önskar och behöver vi tydliggöra att du som företagspartner spelar en avgörande roll i vilka förutsättningar föreningen går in med till nästa verksamhetsår.

Ju fler som står kvar på sina tidigare ekonomiska nivåer, desto bättre rustat kommer Brynäs IF vara när vi tar oss ur krisen och återigen blickar framåt.

Vi är tyvärr väl medvetna om att vi inte är den enda verksamhet som drabbats — och i normala fall hade vi stannat där.

Men det vi upplever nu är raka motsatsen till normala tider. Vi behöver ställa frågor vi aldrig gjort förut.

Personal, spelare och ledare har sänkt sina löner. Medlemmar, privatpartners och supportrar gör allt de kan som privatpersoner.

Det är med största ödmjukhet inför situationen, med också med en uppriktig allvarsamhet, vi därför ställer frågan även till er.

Du kanske har sett den enorma vepan på centrala långsidan i Monitor ERP Arena eller flaggorna som vajar utanför den? Som lyder just ”Vi står kvar”.

Det är en hyllning till alla Brynäsare, företagare som privatperson, som står kvar med föreningen.

Vi hoppas att du också har möjlighet att bli en av de som budskapet är adresserat till.

Det har aldrig varit viktigare än nu.

Ekonomisk prognos | Brynäs IF resultat 2020/21

Intäkter: 125 miljoner kronor

Utgifter: -154 miljoner kronor

Resultat: -29 miljoner kronor

Eget ingående kapital: 16 miljoner kronor

Eget utgående kapital: -13 miljoner kronor

Exempel på konsekvenser vid följande resultat

  • Minskade spelarbudgetar representationslag = devalverade förutsättningar att kunna värva konkurrenskraftiga spelare, som i sin tur ger ökade möjligheter att vinna fler matcher, göra bättre sportsliga resultat och därmed stärka alla intäktsområden i Brynäs IF och föreningens varumärke.
  • Med 16 herrspelare under kontrakt över 21/22 minskar möjligheten att värva och kunna göra förändringar i herrtruppen till nästa säsong om vi inte kan bibehålla våra ekonomiska nivåer.
  • Ovan devalverar med stor sannolikhet intresset för seriekortsförsäljning, företagssponsring, publiksiffror med mera. Riskerar att sätta ett negativt kugghjul i rullning.
  • Devalverade resurser för exempelvis elitjuniorverksamhet, arenautveckling, publikutveckling, kundservice, kommunikation, marknad med mera.
  • Fortsatt komprimerad organisation i både sporten och på kontoret och fortsatta kostnadsbesparingar överlag.

Hur blir vi ett Vi står kvar-företag?

Det sker i dialog med din ansvarige säljare på Brynäs IF. Ni tittar på nuvarande upplägg och de värden och rättigheter ni köpt sedan tidigare — och hur dessa kan struktureras om utifrån rådande situation.

Vi står kvar bygger på att ni står kvar med ert partnerskap på er ordinarie nivå även om ni inte kan få det ni köpt, utan i stället erhåller andra och nya värden från partnerskapet.

Är du ett företag som inte varit partner tidigare men vill skapa ett Vi står kvar-partnerskap? Varmt välkommen att kontakta någon av våra säljare på nedan uppgifter.

Samtliga Vi står kvar-företag presenteras sedan på en samlingssida för kampanjen på www.brynas.se.

Peter Strömsten

073-633 33 21

[email protected]

Kalle Norling

073-633 33 57

[email protected]

Vad är målet med Vi står kvar?

Målsättningen och det i allra högsta grad nödvändiga är att samtliga partners som har ekonomisk möjlighet står kvar med sina ordinarie partnerskap till 100 procent av redan investerad eller tilltänkt investerat belopp.

Genom att göra det behåller vi så stor del av våra budgeterade intäkter och har då förstärkta möjligheter att fortsätta bedriva Brynäs IF så som vi gör i dag.

Hur kan jag bidra som Privatperson?

… då ska du bli en av alla våra Privatpartners! Som delaktig i vår långsiktiga investeringsmodell för privatpersoner blir din insats en del av en större helhet. Du blir en del av något större.

Essensen i modellen är följande. Vill du att Brynäs IF ska utvecklas och bli bättre?

Om svaret är ja - vem tänker du ska investera för att göra det möjligt? Är det företag och seriekortsinnehavare som ska ordna det, eller är lösningen att alla Brynäsare bidrar med det vi kan, om vi kan?

Känner du att du har möjlighet att vara med, med den summa som är rimlig för dig, då är Privatpartner ett lysande alternativ.

Som privatpartner kan du välja mellan att gå in på tre olika nivåer från 39 kronor i månaden. Redan under de två första dygnen hade 500 Brynäsare tecknat sina konton och vi tog oss snabbt över 1 000 personer.

Teckna du också! Följ den här länken för att skapa ditt abonnemang.

Stötta Brynäs IF med pappfigur på läktaren!

Nu kan du beställa en pappfigur med ditt ansikte på! Figurerna kommer att placeras ut i Monitor ERP Arena under de kommande matcherna i SHL & SDHL.

Genom att göra detta stöttar du föreningen såväl på läktaren som finansiellt.

Pappfiguren kostar 300 kronor och av dessa går 150 kronor till Brynäs IF.

Så här gör du:

  1. Du går in på https://www.publikfigur.se/brynas-if/ och följer anvisningarna.
  2. Ordern skickas direkt till vårt tryckeri som producerar figuren.
  3. Figurerna skickas till Monitor ERP Arena och ni får en plats i arenarummet.

Ingen publik = inga biljettintäkter — eller?

Förra säsongen hade Brynäs IF 29 miljoner kronor i publikintäkter. När vi spelar utan publik betyder det också att intäkterna uteblir. Ett stort och hårt tapp för föreningen.

Så vad gör vi för att minska förlusten? En av lösningarna är stödbiljetter. Du köper helt enkelt en fiktiv biljett, och det finns ingen tak på hur många vi kan sälja.

Krasst sett skulle siffran för fullsatt (7 909) personer kunna krossas varje match!

Klicka här eller på knappen nedan för att komma till stödbiljetterna.

Kommunikationschef Kevin Johansson