Förtydligande gällande motionen angående spelare som spelat i KHL
Publicerad: 2023-06-15
Brynäs IF behöver göra ett förtydligande gällande den motion som ankommit styrelsen till årsmötet 2023 angående spelare som deltagit i den ryska ligan KHL.

Det föreslagna policybeslutet har andemeningen att aktivt markera mot spelare och ledare som tagit ett medvetet beslut att fortlöpande spela i KHL, alternativt att aktivt söka sig dit, efter den ryska invasionen av Ukraina den 24 februari 2022.

Datumet den 24:e februari medför i sig en del komplexitet då spelare och ledare inte bedömts ha haft en rimlig möjlighet att göra ett aktivt ställningstagande vid tidpunkten för, eller i direktanslutning till, krigsutbrottet. Det blir också en svår situation att göra en gränsdragning under den säsongsavslutande delen för vad som kan anses vara en rimlig möjlighet.

Därför föreslås att ställningstagandet justeras till att gälla från 1 maj 2022, det vill säga säsongsavslutet av säsongen 21/22. Syftet med detta förtydligande handlar om att begränsa möjligheten till spel i Brynäs IF för spelare eller ledare som aktivt gjort ett val att representera en klubb i KHL efter Rysslands invasion av Ukraina.

Beslutet gäller tills vidare. 

- Klicka här för att ta del av motionen och styrelsens uppdaterade yttrande

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners