Erik Källgren klar för Brynäs IF – skriver treårskontrakt
Publicerad: 2024-05-03
Brynäs IF kan idag presentera det andra nyförvärvet till klubbens herrlag inför återkomsten i SHL. Den 27-årige NHL-meriterade målvakten Erik Källgren är klar för klubben.

Erik Källgren kommer senast från New Jersey Devils organisation och är hockeyfostrad i Lidingö Vikings HC. Han har ett förflutet i en rad svenska klubbar som Linköping HC, IK Oskarshamn, AIK och Växjö Lakers HC. Han har även gjort en kort lånesejour 19/20 i finska TPS.

I Växjö vann han SM-guld under säsongen 20/21, där han var en stark bidragande faktor. I slutspelet stod han för ett storartat spel och hade på tio spelade matcher en räddningsprocent på 93 %.

Nu återvänder han till svensk ishockey och har skrivit på ett treårskontrakt med Brynäs IF.

– Jag och min familj är väldigt glada att få komma till Gävle och att ha skrivit på för Brynäs. Det ska bli väldigt kul och ärofyllt att få representera en klubb med så mycket historia och att spela i en stad med ett så stort hockeyintresse. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong och att få träffa alla i och runt klubben, säger Erik Källgren.

2015 blev han draftad i den sjunde rundan av Arizona Coyotes. Men det var efter succén i Växjö som han fick chansen att åka över till NHL för spel i Toronto Maple Leafs. Där blev det två säsonger mellan åren 2021–2023 och totalt 24 matcher i NHL. Den gångna säsongen tillbringade han i New Jersey Devils organisation.

– En av våra allra viktigaste prioriteringar har varit att säkra upp vår målvaktssida, med Erik får vi in en relativt ung men erfaren målvakt som både vunnit SM-guld och spelat i NHL. Vi fastnade tidigt för personen Erik som är en vinnare, bra lagkamrat och en bra karaktär som alltid tävlar och gör sina lagkamrater bättre. Vi är otroligt nöjda med att ha Erik klar som en av två målvakter i det nya lagbygget, säger sportchef Johan Alcén.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 26/27 och Erik kommer att ansluta till laget när försäsongsträningen startar.

Varmt välkommen till Gävle och Brynäs IF, Erik Källgren!

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner