Ung dansk back ansluter – välkommen Kasper Larsen
2023-05-24
Brynäs IF är glada över att kunna presentera ett nytt spännande tillskott till den hockeyallsvenska truppen. Den 20-årige danske backen Kasper Larsen senast i Mississauga Steelheads har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. – En tvåvägsback med otroligt intressanta kvalitéer, säger sportchef Johan Alcén.

20-årige Kasper Larsen fostrad i Rødovre har de två senaste säsongerna huserat i Mississauga Steelheads i den nordamerikanska juniorligan OHL. Under sin sejour där har han gjort 87 poäng (15+72) på 127 matcher och stått för två starka säsonger. Kasper Larsen är en storväxt tvåvägsback som har gjort stora avtryck i de danska juniorlandslagen genom åren och var en hårsmån ifrån att bli uttagen till den danska VM-truppen i år.

Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs IF och ansluter för att stärka upp backuppsättningen i det hockeyallsvenska lagbygget.

– Först och främst är vi väldigt nöjda över att ha knutit till oss Kasper. Det är en tvåvägsback med otroligt intressanta kvalitéer. En stor och stark back som är bra i spelet med puck och som dessutom är i ett bra karriärläge, säger sportchef Johan Alcén och fortsätter:

– Kasper har en otroligt stor och spännande potential. På sidan av isen är Kasper en väldigt bra och driven kille som siktar mot NHL och han kommer passa bra i vår grupp. Karaktär och beteenden är något som vi värderar högt när vi bygger den här truppen, säger Johan Alcén.

Kasper Larsens framfart i OHL har utbringat stort intresse på annat håll och han var bland annat inbjuden till Toronto Maple Leafs camp inför föregående säsong.

– Det känns väldigt bra att ha skrivit på för Brynäs. Jag ville testa på något nytt och när jag fick höra om Brynäs intresse så blev jag sugen på direkten. I mina samtal med Johan Alcén fick jag en bra bild av klubben och processen som är i gång här. Det finns bara ett mål och det är att spela upp Brynäs till SHL, den utmaningen kittlar enormt mycket, avslutar Kasper Larsen.

Välkommen till Gävle och Brynäs IF – Kasper Larsen!