Poängstark amerikan ansluter – välkommen Tyler Vesel
Publicerad: 2023-04-28
Brynäs IF är glada över att kunna presentera Tyler Vesel senast i HV71 som det senaste nyförvärvet till den HockeyAllsvenska truppen. – Jag är här för att producera poäng och att vinna matcher, säger Tyler Vesel.

Tyler Vesel har spelat i svensk hockey ända sedan säsongen 19/20 då han anslöt till Björklöven från AHL. Han har spelat två säsonger vardera i Björklöven och HV71. Under sin tid där har han producerat bra med poäng på HockeyAllsvensk nivå och var en stor faktor till att HV71:s sejour i HockeyAllsvenskan blev kortvarig. Han har på 178 matcher i HockeyAllsvenskan gjort 156 poäng (52+104). 

Nu ansluter Tyler Vesel till Brynäs med ett tydligt mål för säsongen.

– Klubben hör hemma i SHL, jag känner ligan bra och vet vad som väntar. Jag hoppas och tror att mina egna erfarenheter från HockeyAllsvenskan kommer till stor nytta. Jag är här för att producera poäng och att vinna matcher och jag fick en bra känsla efter att ha pratat med Johan Alcén, säger Tyler Vesel.

Sportchef Johan Alcén säger så här om Tyler Vesel och vad han ska bidra med på isen.

– Känns riktigt bra att landa Tyler. Han är en spelare av högsta klass och en uppskattad lagkamrat. Han känner ligan väl och han har producerat under alla sina säsonger i HockeyAllsvenskan. En spelskicklig center som besitter en otrolig smartness, säger Johan Alcén.

– Tyler passar även in på en del av de rekryteringarna som vi vill göra när vi letat nyförvärv, spelare som känner ligan väl och presterat bra på den här nivån. Jag har stora förhoppningar på att Tyler ska producera även nu i Brynäströjan, fortsätter Alcén.

– Jag ser verkligen fram emot att spela i Brynäs och inför alla supportrar, jag är otroligt motiverad, jag har gjort resan tidigare och vet precis vad som krävs, jag älskar den här utmaningen, avslutar Tyler Vesel.

Kontraktet är skrivet på ett år och han ansluter till laget efter sommaren.

Välkommen till Gävle och Brynäs IF – Tyler Vesel!

Brynäs IF