Fansens värvning i hamn – välkommen Jordie Benn
Publicerad: 2023-10-14
I torsdags gick vi ut med informationen om att vi hade en möjlighet att värva ett meriterat nyförvärv. Nu kan vi välkomna den 36-årige kanadensiska backen Jordie Benn till Gävle och Brynäs IF.

Spekulationerna har varit många sedan torsdagskvällen och engagemanget kring Fansens värvning har varit stort. Nu har den 36-årige kanadensiska backen Jordie Benn senast i Toronto Maple Leafs organisation skrivit på ett ettårskontrakt med Brynäs IF och ansluter nu till laget och resan tillbaka mot SHL.

– Det känns väldigt spännande det här, en härlig utmaning för mig och nu blev tajmingen rätt. Alcén har redan sedan första kontakt gett mig en bra bild av klubben. Jag kommer hit med en enorm energi för uppdraget, säger Jordie Benn.

Spelaren har länge varit på Brynäs radar. Det har funnits en god kontakt mellan klubben och Jordie Benn under flera år och faktum var att affären inte var så långt bort redan i somras. 

– Vi är stolta och tacksamma över det stöd som Fansens värvning har gett oss, från både fans och partners. Genom en stark kommersiell inledning med stor uppslutning från publik och partners under säsongsinledningen där vi överträffat våra intäktsmål – kunde vi nu vädja om en krydda för att möjliggöra det här. Genom den sista halvmiljonen så var det möjligt att värva spelaren. Vi är oerhört tacksamma för insatserna och jag vill tacka er alla, säger Håkan Svedman, klubbdirektör i Brynäs IF.

Jordie Benn är ett välmeriterat namn med totalt tolv säsonger i NHL och har över 600 spelade matcher i världens bästa liga. Han har spelat i klubbarna Dallas Stars, Montréal Canadiens, Vancouver Canucks, Minnesota Wild och senast i Toronto Maple Leafs. Jordie säger så här om att nu få chansen att spela i Brynäs IF:

– Jag är otroligt stolt över att få chansen att representera en så anrik förening som Brynäs IF och jag gillar även klubbens tydliga målsättning att ta sig tillbaka till SHL, den resan triggar mig.

Han är en storväxt fysiskt spelande back med stora ledaregenskaper och har sina styrkor i det defensiva spelet. Någonting som det är tänkt att han ska bidra med i årets Brynäs IF.

Sportchef Johan Alcén om att knyta till sig Jordie Benn:

– Att vi lyckats få in Jordie redan i ett tidigt skede på säsongen känns otroligt bra. Det är en kille vi har haft kontakt med under en längre tid. Han är en spelare med tydliga ledaregenskaper som har en aura omkring sig i allt han gör och kommer komma till stor nytta till vår backuppsättning och lagbygge. Han är ett fullblodsproffs som är vältränad, dedikerad till sporten och hans meriter talar egentligen för sig själv.

Jordie Benn har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben och ansluter till laget inom kort. Det kommer dock dröja något ytterligare innan spelaren är spelklar på grund av pappersexercisen. 

Välkommen till Gävle och Brynäs IF, Jordie Benn!

Vi vill avsluta med att tacka er alla som har bidragit till Fansens värvning.

Vill du fortsätta bidra till Fansens värvning för framtida potentiella nyförvärv till Brynäs IF?

Då kan du swisha till följande nummer: 123 350 06 75.