Välkommen till Brynäs IF, Samuel Johannesson
Publicerad: 2022-05-04
SHL
Säsongens tredje nyförvärv har signat för SHL-truppen. Den 21-åriga backen Samuel Johannesson är klar för spel i Gävle och Monitor ERP Arena.

Brynäs IF fortsätter med lagbygget inför SHL-säsongen 2022/23. Den lovande backen Samuel Johannesson har signat ett kontrakt över säsongen 2023/24.

Den högerfattade backen ansluter närmast från Rögle.

– Det är en puckskicklig back med en grym blick för spelet och som har varit en av ligans bästa på kontrollerade urspel under alla sina år i SHL. Han har trots sin unga ålder ett fantastiskt lugn i sitt spel, säger sportchef Johan Alcén.

Samuel Johannesson är född i Halmstad där han även fått sin hockeyfostran. Utöver spel i moderklubben har 21-åringen de senaste sju säsongerna spelat i Rögle, där han tagit vägen genom juniorleden hela vägen upp till SHL. De senaste säsongerna har han fått uppleva såväl slutspel i SHL som i CHL.

Säsongen 2021/22 spelade backen 48 grundseriematcher samt 10 slutspelsmatcher i SHL och producerade 7 (1+6) poäng. Totalt har han under sin unga karriär hunnit med 161 matcher i SHL, slutspel inräknat.

Det är en meriterad 21-åring som ansluter till Brynäs IF.

– Vi ser en stor potential i Samuel och är väldigt glada över att han valt att komma till Brynäs IF. Han är ung men har redan hunnit samla på sig mycket rutin från spel i SHL. Det är en kille som är stolt över att få representera Brynäs IF och har samtidigt ett tydligt mål av att utvecklas och ta nästa steg i karriären, säger Johan Alcén.

Samuel Johannesson om att spela för Brynäs IF;

– Det känns grymt bra. Jag har bara hört bra saker om Brynäs och har haft en längtan av detta ett bra tag nu. Det ska bli en stor ära.

– Brynäs har något bra på gång och den plan som Johan (Alcén) presenterade kändes helt rätt. Ett lag och en förening som är på uppgång där jag vill bidra med vad jag kan för att ta laget till toppen.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare, vad har alla brynäsare att förvänta sig av dig?

– En puckskicklig back som är mer offensiv än defensiv. Mina främsta egenskaper skulle jag säga är att jag gillar att ha mycket puck och skapa mig själv tid i spelet, vilket bidrar till chanser åt både mig själv och mina lagkamrater.

Kontraktet med Brynäs är skrivet på två år, över säsongen 2023/24, vilket innebär att det är här du ska ta nästa steg i din karriär?

– Två år kändes bra att få till. Här finns alla möjligheter för att kunna utvecklas ytterligare. Jag har länge jobbat på fysiken och det defensiva spelet och det är något som jag vill och tror att jag kan bygga vidare på i Brynäs.

Brynäs IF