Väletablerad lettisk landslagsforward förstärker Brynäs IF – välkommen Miks Indrašis
Publicerad: 2023-08-01
Brynäs IF är glada att kunna presentera den sista pusselbiten till årets hockeyallsvenska lagbygge och det är ett välmeriterat sådant. Den 32-årige lettiske landslagsforwarden Miks Indrašis senast i tyska Scwenninger Wild Wings har skrivit på ett ettårskontrakt i HockeyAllsvenskan och ansluter till laget omgående.

Miks Indrašis är ett väletablerat namn inom den europeiska ishockeyn. Lägg därtill tio VM-turneringar med det lettiska landslaget där den senaste VM-turneringen sluta med ett historiskt VM-brons. Miks Indrašis var en av de drivande spelarna i det lettiska laget och bidrog starkt till den framgången. 

Nu siktar han på att göra en stark säsong i Brynäströjan.

– Det känns väldigt bra och spännande att komma till Brynäs, det är en storklubb i Sverige och att testa på spel i Sverige har alltid varit något som lockat, att nu få den möjligheten i en klubb som Brynäs känns väldigt inspirerande, säger Miks Indrašis.

Tiden inom europeisk topphockey har Miks Indrašis spelat i bland annat klubbar som Dinamo Riga, Dynamo Moskva, Vityaz Podolsk, Admiral Vladivostok och Schwenninger Wild Wings. Under sin tid i dessa klubbar har han alltid levererat poäng på en hög nivå. Produktivitet i offensiven är något som Miks Indrašis också vill bidra med i årets Brynäs IF.

– Jag är en spelare som alltid vill göra det bästa för laget, jag är här för att vinna och kommer bidra med mina styrkor som främst är i det offensiva spelet. Därtill kommer jag alltid lägga ner ett otroligt hårt arbete varje dag för att vi ska bli framgångsrika, säger Miks Indrašis.

Sportchef Johan Alcén är otroligt nöjd över att landa en så etablerad spelare som Miks Indrašis och beskriver värvningen så här:

– Vi är nöjda över att kunna få in en så här bra och etablerad spelare som Miks. Det är en spelare för första-andrafemman som vi hoppas väldigt mycket på. Han har levererat på toppnivå under en längre tid och att få in en spelare av Miks kaliber är väldigt viktigt för våra ambitioner att återta vår plats i SHL, säger Johan Alcén och fortsätter:

– Spelaren som skulle fylla den sista pusselbiten var tilltänkt att vara en spelare längre ner i truppbygget, nu fick vi chansen att plocka in en toppspelare från Europa. Det här hade inte varit möjligt utan alla bidrag till Fansens Värvning. Jag är otroligt imponerad av den kraft som finns i Brynäs IF så jag vill passa på och tacka alla som har bidragit.

I och med detta så går också Fansens Värvning med kampanjen Miljonboosten in i sitt slutskede. Med nyförvärvet Mix Indrašis får vi in den sista pusselbiten som aldrig hade varit möjligt utan alla Brynäsares stöd – företag som privatpersoner. 

Insamlingen pågår veckan ut så hjälp oss att samla in den sista puschen. Kan vi tillsammans nå miljonen? 

Bidra till Fansens Värvning genom att swisha till 123 350 06 75.

Vi avslutar med att hälsa Miks Indrašis varmt välkommen till Brynäs IF och ser verkligen fram emot att se han i Brynäströjan i höst!