David Sklenicka stannar i Brynäs – förlänger över 2024/25: “Älskar klubben”
SHL2022-11-17
David Sklenicka kom till klubben inför säsongen och har varit en av våra mest tongivande spelare. Nu har han skrivit på för ytterligare två år i Brynäs IF. – En sådan man bygger en vinnarkultur med, säger Johan Alcén, sportchef.

Efter tre säsonger i Jokerit och en kortare vända i Kärpät värvades David Sklenicka till Brynäs inför denna säsong. På 18 matcher i SHL har han noterats för 16 poäng (4+12) och ligger på en sjunde plats i totala poängligan. Han är också den spelare som har femte mest istid i SHL.

Nu har 26-åringen förlängt sitt kontrakt med Brynäs IF och blir kvar i klubben över säsongen 24/25.

– Vi är otroligt nöjda med det han presterat hittills. Vi visste att han var en bra spelare och att han skulle vara bra i SHL. Vi hade höga förväntningar men han och till och med överträffat dem. Inte bara sportsligt, utan vi har fått lära känna människan David också, säger Johan Alcén, sportchef och fortsätter:

– Han är en sådan person som man bygger en vinnarkultur tillsammans med. Han är otroligt professionell och äntrar isen med stor pondus. Han är alltid beredd, tränar extra och vill alltid bli bättre.

Sklenicka blev uttagen i Tjeckiens OS-trupp i vintras och var även med i vårens VM-turnering i Finland. Där fick tjeckerna med sig en bronspeng hem.

– Jag är väldigt glad över att stanna ytterligare två säsonger. Jag älskar den här klubben och trivs väldigt bra i ligan så det var viktigt för mig att förlänga kontraktet. Att vi gjorde det så pass tidigt in på säsongen var för att både Brynäs och jag kom överens så snabbt, säger han.

– Att göra poäng är en bonus men det viktigaste för mig är att vi vinner matcher. För vi är så mycket bättre än vad vår tabellposition visar. Nu ligger fokus på hur vi presterar ute på isen, för det är där vi ska hämta in våra segrar, säger David Sklenicka.

Brynäs IF