Uppdatering om status i herrtruppen
Publicerad: 2020-09-15
Brynäs
Nio dagar till seriepremiär i SHL. Nu uppdaterar föreningen om status i herrtruppen. — I den bästa av världar hade vi haft alla spelare tillgängliga, men vi känner ingen stress över situationen, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Den 24 september inleder Brynäs IF årets säsong i SHL hemma mot IK Oskarshamn.

Det vill säga om nio dagar.

I ett antal punkter kommer föreningen genom sportchefen Michael Sundlöv och medicinskt ansvarige Magnus Ågren att redogöra för status i herrtruppen.

Anton Rödin.

Typ av skada: Fot

Status: På väg tillbaka

Kommentar från Magnus Ågren.

— Anton kommer under onsdagen att gå på is för att genomföra lättare tester. Utfallet av dessa tester kommer att avgöra när han kan trappa upp och ingå i full isträning med laget. Vi ser en möjlighet att han inom en dryg vecka kan vara tillbaka i full träning.

Betyder det att han kan vara tillgänglig för spel redan i seriepremiären om nio dagar?

— I det här läget finns ingen anledning att spekulera i det. Först ska vi genomföra enklare tester under den här veckan för att se om Anton kan trappa upp till full träning, därifrån ska han tillsammans med tränarstaben sedan känna att han är redo att gå in i matchsituation. Vi tar det steg för steg, men faller testerna väl ut ser vi en möjlighet för honom att snart vara tillbaka i träning. Sedan tar vi det därifrån och återkommer när han är tillgänglig för matchspel igen.

Samuel Ersson.

Typ av skada: Överkropp

Status: I träning utanför is, full träning på is om två veckor

Kommentar från Magnus Ågren.

— Som vi informerade om under måndagen så har Samuel ådragit sig en skada efter en olycka i hemmet. En överkroppsskada. Efter en läkarundersökning på måndag eftermiddag konstaterades att skadan är av lättare karaktär. Samuel tränade off ice i gymmet redan under tisdagen och kommer att fortsätta göra så till dess att han går på is igen. Vår bedömning är att han kan vara i full träning på is redan om två veckor.

Varken Brynäs IF, Magnus Ågren eller Samuel Ersson kommer att uttala sig mer gällande skadan, som alltså är av lindrig karaktär, utan hänvisar till kommentaren ovan.

Under tiden Ersson inte tränar med laget på is kommer målvakter från juniorverksamheten att komplettera Viktor Andrén.

Greg Scott.

Typ av skada: Underkropp

Status: Väntar på magnetröntgen

Kommentar från Magnus Ågren.

— Greg klev av måndagens träning efter en smäll på underkroppen. Han kommer att undersökas via magnetröntgen under tisdagen och fram till att vi får svar därifrån undviker vi att spekulera i en prognos. Brynäs IF kommer att återkomma när vi vet mer.

Sedan tidigare är Samuel Asklöf långtidsskadad medan ett antal spelare har avstått veckans inledande träningar av försiktighetsskäl utifrån lättare förkylningssymptom. Jaedon Descheneau klev av måndagens träning och avstod sedan tisdagens träning med en dag till dag-status.

Kommentarer från Michael Sundlöv.

— Det känns alltid skit när vi har spelare borta, det är aldrig roligt och vi önskar självklart alltid ha hela truppen tillgänglig. Samtidigt känner vi ingen stress över den här situationen. Den enda långtidsskadan vi har är den vi haft sedan länge på Asklöf. Utöver honom är Ersson borta i två veckor, Descheneau är dag till dag och vi har haft ett antal spelare som avstått träning utifrån de rejäla försiktighetsåtgärder vi lever med under covid-19.

— Sedan är det Greg vars status vi behöver undersöka innan vi vet mer och kan ta ställning till det.

— Anton är glädjande nog i fas för att börja göra tester och vi hoppas förstås att han kan vara tillbaka så snart som möjligt.

Kommunikationschef Kevin Johansson