Rosa Lindstedt kliver in som assisterande tränare
Publicerad: 2023-05-09
Det blir förändringar i SDHL-lagets ledarstab. Sen tidigare står det klart att förra årets assisterande tränare Andreas Östlund tar över som huvudtränare för klubbens Damjuniorlag och lämnar sin roll i SDHL-laget. Ersättare blir fjolårets lagkapten Rosa Lindstedt som därmed blir kvar i Brynäs IF.

Vi har tidigare kunnat gått ut med att fjolårets lagkapten Rosa Lindstedt avslutar sin långa och framgångsrika spelarkarriär. Klubben hade en förhoppning om att kunna behålla Rosa i någon form kring laget till kommande säsong. En förhoppning som nu blir till verklighet.

Brynäs IF är glada att kunna meddela att Rosa Lindstedt kommer att ingå i SDHL-lagets ledarstab i rollen som assisterande tränare till huvudtränare Filip Eriksson. En ledarkonstellation som klubben är nöjda över.

– Det känns väldigt bra att ha kvar Rosa i föreningen och kring laget, vi har haft bra samtal hela våren och Rosa är verkligen taggad på sitt nya uppdrag. Hon besitter en stor erfarenhet och hockeykunskap som gör att hon är klippt och skuren för rollen som assisterande tränare. Dessutom är hon väldigt omtyckt och respekterad i spelartruppen vilket gör övergången från spelare till assisterande tränare smidig och naturlig, säger sportchef Erika Grahm.

Rosa Lindstedt ser fram emot att stanna i föreningen och delar med sig av sina tankar kring sin nya roll som assisterande tränare.

– Först och främst känns det väldigt bra att stanna i Brynäs. Jag trivs bra i föreningen och med alla personer här. Det ska bli intressent att arbeta som assisterande tränare i stället för spelare men jag känner att det är en utmaning som jag kommer att klara av, annars hade jag inte hoppat på det här. Jag har en god relation med Filip och vårt samarbete kommer att funka bra. Jag är otroligt taggad, säger Rosa Lindstedt.

Fjolårets assisterande tränare Andreas Östlund kommer att fortsätta i klubben som huvudtränare för Damjuniorlaget. Erika Grahm berättar om förändringarna på ledarsidan inom klubbens damverksamhet.

– Andreas har gjorde ett mycket bra jobb den gångna säsongen och det ska bli kul och följa hans resa som huvudtränare i Damjuniorlaget. Vi siktar på att ta ännu ett kliv där och Andreas kommer att vara en viktig del av det. Jag är väldigt nöjd över denna lösning och går in i säsongen med stor entusiasm, avslutar Erika Grahm.