Tack för din tid i Brynäs Veini Vehviläinen – välkommen Tomi Karhunen
Publicerad: 2022-11-09
SHL
Målvakten Veini Vehviläinen lämnar Brynäs IF. Samtidigt välkomnar vi ett nygammalt namn till föreningen i Tomi Karhunen. – Tomi är en rutinerad målvakt som kommer bidra med stabilitet, säger Johan Alcén, sportchef.

Förra säsongen stod Veini Vehviläinen 45 matcher i Brynäskassen och inför årets säsong förnyade han sitt kontrakt med klubben. I år har 25-åringen stått fem matcher.

– Vi lät Anders (Lindbäck) och Veini tävla om matcherna den här säsongen. Anders har gjort det bra och etablerat sig som den som spelat mest. Veini har framfört en önskan om att få byta miljö för att få större chans till mer speltid och vi har nu kommit fram till en lösning. Han ska ha stort tack för sina insatser i Brynäs IF. Inte minst förra säsongen när han under en period var en av ligans bästa målvakter, säger Johan Alcén, sportchef.

Under sin första säsong i klubben hade Vehviläinen 90,8 i räddningsprocent. I år ligger siffran på 85,4.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla supportrar. Brynäs har känts som hemma för mig men jag behöver spela mer och det har blivit dags för mig att gå vidare, säger Vehviläinen.

Vi tackar Veini för hans insatser i Brynäströjan och önskar honom lycka till i den fortsatta karriären.

I stället har vi gjort klart med en återvändare till föreningen. Tomi Karhunen som representerade Brynäs säsongen 2018/19 ansluter till laget. Karhunen noterades under sin senaste sejour i den rena dräkten för tolv matcher och hade en räddningsprocent på 91,5. Han höll även nollan i två matcher.

– I Tomi får vi in en rutinerad partner till Anders. Han har spelat många stora matcher i sin karriär och kommer att bidra med ett lugn och stabilitet till laget. Vi ser också att den här förändringen öppnar upp andra möjligheter för oss, säger Alcén.

Sedan Karhunen lämnade Brynäs i november 2018 har han bland annat representerat den schweiziska klubben Bern samt Pelicans och HIFK i den finska ligan.

– När Brynäs kom upp som ett alternativ så behövde jag inte fundera länge. Jag ser verkligen fram emot att få spela för klubben igen. Jag känner staden, organisationen och flera i laget och ledarstaben, vilket känns bra. Nu vill jag komma igång och hjälpa laget att vinna, säger Karhunen.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner