Eveliina Suonpää skriver på ett tvåårskontrakt med Brynäs IF
Publicerad: 2021-04-27
DAM
— Det känns bra att fortsätta jobba med Eveliina, hon är ett proffs både på och utanför isen. Målvaktssidan är nu spikad och vi känner oss väldigt trygga med att ha Eveliina och Ellen som målvakter för säsongen 21/22, säger Erika Grahm som är damansvarig.

Den finländske målvakten anslöt till Brynäs i slutet av januari. Hon hann med att spela sex matcher i grundserien som gav en räddningsprocent på 92.8 och åtta matcher i slutspelet med en räddningsprocent på 89.2. Nu står det klart att det blir två år till i den rena dräkten för Eveliina Suonpää.

— Det känns riktigt bra att få stanna kvar i Brynäs i ytterligare två år. Speciellt nu när jag sett hur Brynäs jobbar med framtiden för damhockeyn. Det känns bra att jag får vara en del av den resan. Vi är ett starkt lag med många duktiga spelare och jag tror vi kommer gå långt, säger Suonpää.

När är du tillbaka i Gävle och kan börja träna med laget?

— Jag flyttar troligtvis tillbaka till Gävle i början av augusti. Situationen är fortfarande ganska svår med tanke på pandemin och alla restriktioner. Men vi får se vilka förändringar det blir under sommaren, säger Eveliina Suonpää.

Kommunikatör Martin Jibbefors