Brynäs IF hedrar Börje Salming inför SHL-matchen mot HV71
Publicerad: 2022-11-25
Brynäs
Börje Salming är en av Brynäs IF:s och Hockeysveriges största ikoner. Torsdagen 24 november gick han bort. Inför lördagens SHL-match mot HV71 kommer vi att hedra minnet av Börje.

Igår, torsdagen 24 november 2022, nåddes vi av det tragiska beskedet att Börje Salming avlidit efter att ha drabbats av sjukdomen ALS. Han blev 71 år.

Börje Salming var en av Sveriges mest folkkära idrottare genom tiderna och en av Brynäs IF:s stora ikoner.

Tillsammans har vi med resten av Hockeysverige skickat våra varmaste tankar till Börjes familj i deras svåra stund. Brynäs IF har även varit i kontakt med familjen för att framföra kondoleanser från hela Brynäsfamiljen.

Inför lördagens hemmamatch i SHL, mot HV71 26 november, kommer vi att hedra minnet av Börje. Samtliga ligans lag kommer denna omgång att spela med sorgeband och inför nedsläpp kommer vi att hålla en tyst stund i arenan. Vi kommer att ta del av några bilder från Börjes framgångsrika hockeykarriär och tillsammans även hedra honom med en varm applåd. Med övriga Hockeysverige uppmärksammar vi också ALS-forskningen och den stiftelse som grundats i Börjes namn.

Brynäs IF har sedan tidigare planerat att genomföra evenemanget ”Game for Börje” 11 februari 2023. Det evenemanget, med en match mellan veteraner från Tre Kronor och Toronto Maple Leafs, kommer fortfarande att arrangeras, vilket varit både familjens och Börjes egen önskan. Med matchen vill vi ge Börje en hyllning men framför allt uppmärksamma och samla in pengar till ALS-forskningen.

Här kan du läsa mer om Game for Börje.

Om du vill och kan bidra till Brynäs insamling för ALS-forskningen kan du swisha till: 123 178 11 52.

Vila i frid, Börje.

Brynäs IF