Försäsongsmatcherna inför säsongen 23/24
Publicerad: 2023-05-26
Spelschemat för HockeyAllsvenskan är här och inom kort kommer också spelschemat för SDHL att presenteras. Förberedelserna inför säsongen är i full gång och säsongen kommer närmare och närmare. Innan det är dags för seriespel ska försäsongsmatcher spelas. Där öppnar den stora traditionen Svarta mot Vita säsongen.

Det regionala perspektivet är ett viktigt inslag för att fortsatt sprida Brynäs IF runt om i regionen. Målsättningen är att genom de fina samarbetena som finns med föreningarna ge flera möjligheten till att se Brynäs IF spela. 

Den lokala kraften och våra samarbeten är viktiga och ger också chansen att visa upp samhällsansvaret och besöksnäringen, hur det kan återspegla sig positivt lokalt genom matcherna. Det ger också fler möjlighet att inspireras till ishockey och stärker våra relationer. 

Totalt är det åtta träningsmatcher som väntar för vårt herrlag i förberedelserna inför HockeyAllsvenskan 23/24. En av dessa är den årliga traditionen Svarta mot Vita som är den stora officiella starten av säsongen. Även om en första träningsmatch i ”Monitorderbyt” mot Hudiksvalls HC kommer före i kalendern. Genrepet spelas borta den 14:e september mot Djurgårdens IF.

Klubben har beslutat om att nästan enbart möta lag från HockeyAllsvenskan för att få en försmak av vad som väntar under säsongen. Den enda som är avvikande är matchen mot Hudviksvalls HC som ger ett mervärde och är viktig för principiell relation. Sportchef Johan Alcén berättar om val av motstånd och vad man siktar på att få ut av matcherna:

– Vi har gjort ett medvetet val av att i princip bara möta lag från HockeyAllsvenskan. Vi känner att det är viktigt för spelarna och ledarna att så fort som möjligt få känna på spelet och motståndet som väntar under säsongen. Vi vill komma så väl förberedda som möjligt och ska vara fullt redo när det drar igång den 22:a september.

För SDHL-laget väntar totalt fem matcher där en av dem spelas i Monitor ERP Arena. 

Där blir det GävleDala-derby mot Leksands IF, dubbelmöte mot MoDo och en resa till Hovet i Stockholm för ett möte med Djurgårdens IF. 

Nytt för i år är att Svarta mot Vita flyttas till en lördag. Evenemanget har successivt växt och intresset har ökat. Det finns också en stor önskan från inresande att ta del av evenemanget och vi vill göra något mer än bara matchen. Vi fortsätter att bygga dagen som den stora officiella starten på säsongen och har nyheter att presentera. 

Med anledningen av ovan kommer vi återkomma med att presentera upplägget för dagen inom kort.

Om livesändningar:

Brynäs IF har via SpringMedia slutit ett avtal om mediarättigheter med Bonnier News, omfattande Expressen och bland annat Gefle Dagblad och Arbetarbladet, för sändningar av alla Brynäs herrlags träningsmatcher inför säsongen 23/24, vilket gör att träningsmatcherna kommer att sändas via deras kanaler, SportExpressens live sport tjänst PREMIUM MAX liksom GD och Arbetarbladets TV tjänster.

Mer information kommer närmare och specifikt till varje match.

Om biljettförsäljning:

Vid våra hemmamatcher som inte spelas Monitor ERP Arena säljs biljetterna via vår samarbetsförening och arrangör. Säsongs- och klubbstolar gäller inte i detta fall. Vi återkommer med datum och rutiner för biljettsläpp i samråd med föreningarna.

Vid vår match mot Kristianstads IK för herrlaget och MoDo för damlaget, som spelas i Monitor ERP Arena – så gäller säsongs- och klubbstolar förutsatt att de är betalda, förlängda eller nytecknade. 

Herrlagets matcher under försäsongen

17/8: Brynäs IF-Hudiksvalls HC, 18:30, observera att Brynäs IF är hemmalag men matchen spelas på Holmen Center i Hudiksvall.

19/8: Svarta mot Vita, 15:00, Monitor ERP Arena.

24/8: BIK Karlskoga-Brynäs IF, tid ej fastställd, Nobelhallen, Karlskoga.

29/8: Södertälje SK-Brynäs IF, 18:00, Scaniarinken, Södertälje.

1/9: Brynäs IF-BIK Karlskoga 18:30, Observera att matchen spelas på Jernvallen Arena i Sandviken.

5/9: Almtuna IS-Brynäs IF 19:00, Upplands Bilforum Arena, Uppsala.

12/9: Brynäs IF-Kristianstads IK, 18:30, Monitor ERP Arena.

14/9: Djurgårdens IF-Brynäs IF, 19:00, Johanneshovs isstadion, Stockholm.

SDHL-lagets matcher under försäsongen

11/8: Brynäs IF-MoDo, 17:30, Ljusne.

15/8: Djurgårdens IF-Brynäs IF, preliminär starttid 18:00, Johanneshovs isstadion, Stockholm.

19/8: Svarta mot Vita, 15:00, Monitor ERP Arena.

2/9: Brynäs IF-Leksands IF, 14:00, Jernvallen Arena i Sandviken.

8/9: Leksands IF-Brynäs IF, 18:00, Tegera Arena, Leksand.

16/9: Brynäs IF-MoDo, 16:00, Monitor ERP Arena.

Huvudpartners
Officiella Partners